Tom Boon kwam vandaag niet in actie tijdens de eerste oefenmatch van de Red Lions op Japanse bodem. De topschutter van de wereldkampioenen herstelt van een kuitblessure en zag zijn teamgenoten vanuit de tribune met 1-0 winnen van Argentinië.
"Drie weken geleden liep ik een scheur op in de kuit. Pas gisteren heb ik de looptraining hervat. Het heeft wat meer tijd gekost dan verwacht maar ik hoop dat ik morgen weer kan hockeyen", legt hij uit.

Zaterdag openen de Red Lions tegen Nederland maar die match zal nog te vroeg komen. "Ik hoop klaar te zijn tegen begin volgende week, voor de tweede wedstrijd (maandag tegen Duitsland, red). Het is natuurlijk nooit leuk om geblesseerd te zijn op belangrijke momenten maar ik voel mij goed. Door het nieuwe reglement moeten wij ook geen reserve aanduiden, wat voor minder druk zorgt en wanneer ik er klaar voor ben, zal ik op het veld staan."

Boon liep de blessure op tijdens een training. "Ik voelde wat lichte hinder maar dacht dat het op drie, vier dagen wel opgelost zijn. Bon, het zijn er nu twintig, maar ik verwacht klaar te zijn wanneer men mij nodig heeft. Ik bekijk het dag per dag."

In afwezigheid van Boon kreeg Thomas Briels, de afgeserveerde kapitein, speelkansen tegen Argentinië. "Met de nieuwe regel is iedereen opgenomen in de groep", zegt Boon. "Er moeten geen keuzes meer worden gemaakt. Ik hoop dat iedereen speeltijd krijgt. Dat is goed voor de samenhang in de groep."