Felix Denayer heeft vrijdag de eer om samen met Nafi Thiam de Belgische vlag te dragen tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Tokio. De 31-jarige aanvoerder van de Red Lions ziet zijn aanduiding vooral als een teken van erkenning voor de hele hockeyploeg.
"De voorbije jaren hebben wij heel veel gepresteerd, zowel op als naast het veld, en altijd geprobeerd België zo goed mogelijk te vertegenwoordigen. Wij staan als groep voor bepaalde waarden. Ik zie het een beetje als een bekroning daarvan", reageert hij dinsdag na afloop van de gewonnen oefenmatch tegen Argentinië.

"Toen het nieuws uitkwam, werd ik meteen door iedereen gefeliciteerd. Het gevoel is dat ik de ploeg vertegenwoordig. Ik loop voor iedereen en ze zullen er allemaal voor een stukje bij zijn", zegt Denayer, wiens ploeggenoten niet naar het olympisch stadion zullen afzakken omdat er 's anderendaags tegen Nederland wordt gespeeld.

Denayer zal het stadion betreden aan de zijde van Nafi Thiam, die in Tokio haar olympische titel op de zevenkamp verdedigt. "Ik heb haar al een paar keer ontmoet op sportevents en persmomenten. Zij is een echte 'powervrouw' naar wie wij als team wel opkijken als je ziet wat ze heeft gepresteerd. Ze staat ook voor vergelijkbare waarden en normen, merk je als je met haar babbelt. Echt een heel leuke dame."