De legendarische Britse rockgroep The Faces zit in de studio om voor het eerst sinds 1973 een album op te nemen, zo heeft loudersound.com maandag op gezag van een artikel in The Times (achter betaalmuur) gemeld.
The Faces ontstonden in 1969 uit de brokstukken van The Small Faces. De overblijvende leden Ian McLagan (toetsen), Ronnie Lane (bas/zang) en drummer Kenney Jones kregen het gezelschap van gitarist Ronnie Wood en zanger Rod Stewart. 
De groep stond voor rauwe, opzwepende, rock en had als grote hit "Stay with Me". Tijdens de opnames van het vierde album, "Ohh La La" (1973), begon het te rommelen in de band en het werd ook het laatste studio-album. In 1975 was de split een feit
Stewart had ondertussen reeds een succesvolle solo-carrière uitgebouwd en Wood kwam bij de Rolling Stones terecht. Lane en McLagan overleden in respectievelijk in 1997 en 2014; Jones speelde met The Who.
Geregeld kwam het tot een (eenmalige) reünie, maar nu zijn Stewart (die een fervente liefhebber van modeltreinbouw is), Wood en Jones in de studio om een heus nieuw album op te nemen.