Egypte eindigde dit weekend op de bovenste trede van het Red Bull Campus Clutch-podium. De competitie ging door op Valorant en stond open voor universitaire teams uit verschillende landen, elk team vertegenwoordigde zijn natie. De Belgen van de Hogeschool PXL geraakten helaas niet verder dan de groepsfase.

Dit weekend vond het eerste offline Valorant-toernooi met publiek plaats in het Gran Teatro Caixabank Príncipe Pío in Madrid. Zoals de naam al doet vermoeden, streden in de Red Bull Campus Clutch verschillende universitaire teams uit de hele wereld tegen elkaar.

Tijdens verschillende nationale qualifiers moesten de teams hun kans grijpen om hun land te vertegenwoordigen in de grote mondiale finale, en waarom niet het bedrag van $20.000 te winnen dat aan de winnaars was beloofd. In België bleek de Hogeschool PXL van Hasselt de sterkste ploeg.

Maar de weg naar de laatste boom verliep ingewikkelder dan verwacht voor de jonge spelers van PXL. Na een eerste nederlaag (3-13) tegen Egypte, verloor de ploeg in een spannende overtime van het Peruviaanse team. De spelers wisten dat ze geen steken meer mochten laten vallen, want per groep kwalificeerden alleen de beste twee van de zes ingeschreven teams zich voor het vervolg van de competitie.

Ondanks een goede prestatie gingen de Belgen opnieuw onderuit in hun derde wedstrijd van de dag, tegen de Zuid-Koreanen van VAC Kimchi. Na een zoveelste nederlaag tegen de Amerikanen moesten we wachten tot de laatste wedstrijd van de dag om PXL te zien winnen van Turkije. Onze vertegenwoordigers beëindigden hun toernooi dus met één overwinning en vier verliespartijen, onvoldoende voor een plek in de halve finales.

© Red Bull Campus Clutch

Uiteindelijk nam Egypte de titel mee naar huis na winst tegen het Portugese Project S. Die laatste leek het nochtans te gaan halen na twee gewonnen manches in het begin van de finale. Maar de Egyptenaren kwamen terug tot 2-2 en pakten uiteindelijk ook het beslissende punt.

Copyright afbeelding: Red Bull Campus Clutch