De tweede etappe van de Ronde van Wallonië, tussen Verviers en Herve, is geannuleerd door de overstromingen in de regio. De Stad Herve heeft, in overleg met de organisator van de Ronde van Wallonië, beslist om de rit niet door te laten gaan.
"Helaas kan Herve geen optimale omstandigheden garanderen voor dit internationaal gerenommeerde wielerevenement", aldus het gemeentebestuur van Herve. "De brandweer, de politie, de gemeentearbeiders en de civiele bescherming zijn al bijna een week lang druk bezig in de getroffen gemeenten. Er wordt gezocht naar slachtoffers, straten worden vrijgemaakt en de beschadigde huizen worden beveiligd. Dit is een tijd voor wederzijdse hulp en solidariteit."

Christophe Brandt, organisator van de Ronde van Wallonië sluit zich aan bij de beslissing. "Wij blijven solidair met de slachtoffers van de barre weersomstandigheden die vooral het oosten van België hebben getroffen, en sluiten ons aan bij de beslissing om de 2de etappe af te gelasten. De prioriteit is vandaag inderdaad solidariteit."

De eerste etappe zal zoals gepland doorgaan op 20 juli tussen Genappe en Heron. Het peloton zal voor de start een minuut stilte houden ter nagedachtenis van de slachtoffers.