Verschillende grote namen van Team Belgium komen zondag 25 juli in actie op de Olympische Spelen van Tokio. Dit zal met name het geval zijn voor Nina Derwael, Charline Van Snick of Emma Plasschaert.
Deze zondag vatten Nina Derwael en de damesturnploeg hun kwalificaties 's avonds (13u20 in België) aan. Tweevoudig wereldkampioen op ongelijke liggers (2018 en 2019) Derwael geldt als een van de grootste Belgische medaillekanshebbers op de Olympische Spelen.
 
D-day voor Van Snick en Ahab
 
Derwael wordt omringd door drie jonge turnsters die voor het eerst op de Spelen zullen aantreden: Maellyse Brassart, Lisa Vaelen en Jutta Verkest, die met 15 jaar de jongste deelnemer is van de Belgische delegatie. Het kwartet zal deelnemen aan de prestigieuze en populaire Olympische teamcompetitie in Tokio.
 
Eerder diezelfde dag (11 uur) zien we bronzen medaillewinnaar en judoka Charline Van Snick het beste van zichzelf geven in de categorie -52 kg, Jaouad Achab (10:15) doet hetzelfde voor taekwondo (-68kg). De 28-jarige Achab werd wereldkampioen in 2015 en won drie Europese titels (2014, 2016 en 2019) in de categorie onder 63 kg. Afgelopen april moest de twintiger genoegen nemen met brons op het EK in Sofia.
 
's Middags zijn alle ogen gericht op zwemster Fanny Lecluyse, die in de rij zal staan voor de 100 meter schoolslag, haar favoriete onderdeel.
 
Zeilen en wielrennen
 
Ook Emma Plasschaert heeft ambities in Tokio. De Belgische wereldkampioen van 2018 neemt het stokje over van Evi Van Acker. Plasschaert vertrekt deze zondag om 5 uur Belgische tijd uit de jachthaven van Enoshima om deel te nemen aan haar eerste twee Laser Radial-regatta's.
 
Even later, omstreeks 6 uur (Belgische tijd), gaat het wegwielrennen voor vrouwen van start. De bookmakers geven Valérie Demey, Lotte Kopecky en Julie Van de Velde echter weinig kans op een medaille na de 137 km rond de Japanse hoofdstad. De aankomst wordt verwacht rond 10u35.
 
Deze wedstrijden kan je volgen op zondag 25 juli (Belgische tijd):
  • Zeilen met Emma Plasschaert vanaf 5u
  • Wegwielrennen met Valérie Demey, Lotte Kopecky en Julie Van de Velde vanaf 6u
  • Taekwondo met Jaouad Achab vanaf 10u15 uur
  • Judo met Charline Van Snick vanaf 11u
  • Zwemmen met Fanny Lecluyse vanaf 12u
  • Turnen met Nina Derwael, Maellyse Brassart, Lisa Vaelen en Jutta Verkest vanaf 13.20 uur
Volg de Olympische Spelen van 22 juli tot 8 augustus op Sporza of Eurosport, of op Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay kun je het programma tot 36 uur later terugkijken wanneer je maar wilt, of 7 dagen na de uitzending ook op de site of de app!