‘Bloody Milkshake’, een actiefilm vol girlpower

Een van de meest populaire nieuwe releases in de cinemawereld is ‘Bloody Milkshake’. Een explosieve en feministische film die je niet mag missen. Met een verrassende cast en actiescènes die je normaal zou toeschrijven aan mannelijke actiefilms is deze film een heerlijk recept dat resulteert in een hemelse en frisse… Milkshake!
 

‘Bloody Milkshake’ vertelt het verhaal van Sam, een huurmoordenaar die de stiel leerde van haar moeder. In haar job vol risico’s loopt het mis wanneer ze op missie moet kiezen tussen het executeren van een slachtoffer, of het redden van een leven van een 8-jarig meisje. Wanneer ze zou kiezen voor die laatste optie, zou haar organisatie ’The Firm’ haar misschien niet langer beschermen. Haar leven staat dus op het spel. 
 
Sam wordt gespeeld door niemand minder dan Karen Gillan, die je eerder kon zien in 'Doctor Who', 'Jumanji: Welcome to the Jungle', of zelfs in het Marvel Universe, waar ze de rol van Nebula speelt in 'Guardians of the Galaxy'. Haar moeder heet Scarlet en die rol wordt vertolkt door Lena Headey. Zij is terug in actie te zien na haar rol in ‘Game of Thrones’ waarin ze Cersei terug tot leven bracht.
 
Ongeremd feminisme

In de trailer kan je meteen de toon van de film herkennen. In deze actiefilm spelen enkel vrouwen de hoofdrollen en dat is voldoende om aan te tonen dat ook vrouwen vechtscènes kunnen leiden en formidabele huurmoordenaars kunnen zijn. Vooral in de actiescènes worden vrouwen vaak tegenover mannen geplaatst. In de film kunnen die vrouwen de mannen ook gemakkelijk aan. De mannelijke tegenhangers worden zelfs gedomineerd, ze worden afgeschreven als domme armoedzaaiers waartegen men sluw en zwaarbewapend moet zijn. Van shotgun tot switchblade, het komt in deze film allemaal naar voor. 
 
'Bloody Milkshake' komt in oktober 2021 in de Belgische filmzalen. Heb je geen geduld om Karen Gillan in actie te zien?  Kijk dan nu naar 'Jumanji: Welcome to the Jungle' op Netflix. Hier kom je meer te weten over Netflix bij Proximus Pickx. 

Films

Bekijk alles
Top