De succesvolle Nederlandse concert- en operadirigent Anthony Hermus volgt vanaf het seizoen 2022-2023 Hugh Wolff op als muziekdirecteur bij het Nationaal Orkest van België. Dat heeft het nationaal orkest uit de hoofdstad gemeld in een persbericht.
Hermus zal voor vier seizoenen het Nationaal Orkest van België onder zijn vleugels nemen. Hij neemt de dirigeerstok over van Hugh Wolff, die sinds 2017 chef-dirigent was. Wolff blijft wel nog twee seizoenen aan als emeritus-dirigent.

"Met Antony Hermus komt er opnieuw een erg getalenteerde en vooral bijzonder veelzijdige persoonlijkheid aan het roer, een ervaren dirigent die zich sterk maatschappelijk engageert en bijzonder goede communicatievaardigheden bezit", klinkt het. Hij trad al twee keer op met het nationaal orkest, in juni 2019 en in oktober 2020.

Op 24 september staat Hermus samen met het Nationaal Orkest van België in Bozar (Brussel), met het 'Concertino da camera' van Ibert, met de Belgische saxofonist Simon Diricq, en de 'Meistersinger' van Wagner (in een symfonische compilatie van Henk de Vlieger).