Met 'Comment je suis devenu un super-héros' levert de Franse cinemawereld een superheldentopper af

Wie Franse cinema zegt, denkt doorgaans aan artistieke prenten van obscure regisseurs. Maar met 'Comment je suis devenu un super-héros' tonen Pio Marmai, Leïla Bekhti en Benoît Poelvoorde dat ook superhelden een plaats hebben in de Franse filmwereld. De film is sinds 9 juli beschikbaar op Netflix.

De bioscooprelease was aanvankelijk gepland voor oktober 2020, maar zoals zoveel films besliste de coronapandemie hier anders over. Uiteindelijk werd de film begin juli 2021 op het streamingplatform Netflix uitgebracht. Filmliefhebbers keken reikhalzend uit naar deze debuutfilm van acteur en scenarioschrijver Douglas Attal, zowel vanwege het superheldenverhaal als voor de intellectuele kant van het scenario.
 
De film biedt immers niet alleen een spannend verhaal maar ook een kritische reflectie op de maatschappij van vandaag. Toen de productie in 2015 op Comic-Con in Parijs werd aangekondigd, legde producer Yvan Attal uit dat het niet de bedoeling was om "Marvel-superhelden te apen zonder de middelen van Amerikaanse studio's", maar eerder om "een alternatief te vinden in een realistisch universum, voor een film die de Franse cultuur belichaamt, een metafoor biedt voor onze samenleving en het begrip heldhaftigheid in twijfel trekt". Gezien de positieve recensies en positieve feedback van het publiek lijkt het doel van Attal bereikt te zijn!

Superkrachten smokkelen

'Comment je suis devenu un super-héros' is een bewerking van een gelijknamige roman van Gérald Bronner. Het verhaal speelt zich af in Frankrijk en draait om enkele supermensen die volledig geïntegreerd zijn in de samenleving. De chaos begint wanneer een vreemde substantie wordt ontdekt die superkrachten geeft. Mensenhandelaars proberen hiervan te profiteren door de superhelden te ontvoeren om hen die natuurlijke substantie te ontfutselen. Sommige van die superkrachten zijn meer gewild dan andere.

Moreaux (Pio Marmaï) en Schaltzmann (Vimala Pons), twee luitenanten van de Parijse gerechtelijke politie, leiden het onderzoek om deze criminelen te arresteren. Dat doen ze met de hulp van enkele lokale superhelden, gespeeld door Benoit Poelvoorde (Monté Carlo) en Leïla Bekhti (Callista). Wanneer Moreaux' verleden weer boven water komt, slaat het onderzoek een geheel nieuwe richting in.
 
Je kan 'How I Became a Superhero' nu op Netflix bekijken. Meer info over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.
 

Films

Bekijk alles
Top