Oefenduels 1B: Westerlo imponeert tegen KVM; Lierse K. delft het onderspit tegen (jeugdig) Club Brugge

Sport | Zondag speelden KVC Westerlo en Lierse Kempenzonen nog een oefenduel. De Kemphanen gaven KV Mechelen partij terwijl de Pallieters oefenden tegen de Clubspelers die niet meespeelden in de Super Cup.

Bij Westerlo begon coach Jonas De Roeck met een potentieel basiselftal aan de match tegen een gevarieerd elftal van KVM en dat resulteerde in een 1-3 overwinning. Vaesen scoorde al na twee minuten de openingsgoal, maar Van Hoorenbeeck scoorde iets na het kwartier de gelijkmaker. Toch kon Westerlo met een voorsprong de rust in na (alweer) een goal van Vaesen. Vlak na de rust trapte Van Eenoo de 1-3 tegen de touwen waarna tal van wissels de match domineerden. De 1-3 bleef zo op het bord tot aan het laatste fluitsignaal.

Lierse Kempenzonen speelde lang aardig mee met Club Brugge, maar kreeg toch een (te) zware 3-0 om de oren. Lang leek een vroeg doelpunt van Perez de match te beslissen, maar in het slot dikten Sandra en Badji nog aan tot 3-0. Naessens en Yagan kwamen in de loop van de match wel dicht bij de gelijkmaker, maar kregen het leer niet tegen de touwen.