AA Gent zoekt weer aansluiting bij de Belgische top

Jupiler Pro League | AA Gent begint met bescheiden ambities aan het nieuwe seizoen. Het kende vorig jaar een slecht seizoen, dat wel nog goed eindigde met een Europees ticket. Gaat Hein Vanhaezebrouck zijn team weer naar de top vier loodsen?

Door Pickx

Deel dit nieuws

AA Gent wist zich vorig seizoen niet te plaatsen voor de Champions' play-offs, maar wist zich via de Europe play-offs alsnog te verzekeren van een ticket voor de voorrondes van de Conference League. Trainer Hein Vanhaezebrouck hoopt op een stabiel seizoen met de club.

Heel wat nieuwkomers

De Buffalo's waren al zeer actief op de transfermarkt. Zo kwamen Joseph Okumu en Christophe Operi de defensie versterken, het middenveld kreeg een upgrade met Julien De Sart en Andrew Hjulsager, en vooraan kwamen Vakoun Bayo en Gianni Bruno de rangen versterken. AA Gent haalde tot dusver voor 9 miljoen euro aan nieuwe spelers.

Aan uitgaande zijde bewoog er ook wat. Niklas Dorsch trok voor 7 miljoen euro naar FC Augsburg en Roman Yaremchuk gaat na een sterk EK de club ook nog verlaten. In de voorbereiding bleek alvast dat AA Gent toch met wat twijfels naar de competitiestart trekt. Er werd weliswaar knap met 0-1 gewonnen van de Franse landskampioen Lille OSC. Tegen FC Utrecht en Sparta Rotterdam incasseerde het twee keer drie tegendoelpunten. De defensieve stabiliteit was ook vorig seizoen een werkpunt voor AA Gent.

Bescheiden ambities

AA Gent riep een jaar geleden dat het enkel Club Brugge voor zich moest dulden en het riep zichzelf uit als de titeluitdager van blauw-zwart. Het seizoen kende een dramatisch verloop en onlangs lieten voorzitter Ivan De Witte en manager Michel Louwagie zich alvast heel wat voorzichter uit. De club spreekt niet meer van een landstitel.

AA Gent zal er ook meteen moeten staan, want het treft in de voorrondes van de Conference League het Noorse Valerenga. Vanhaezebrouck & co kunnen zich geen uitschakeling veroorloven na het bijzonder zwakke afgelopen seizoen. Een goede start van het seizoen is noodzakelijk om de rust te bewaren.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Pickx+ Sports.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top