Racing Genk kent morgen zijn tegenstander in de derde voorronde van de Champions League. De Limburgers, die gisteren de Supercup met 3-2 verloren van Club Brugge, zijn geen reekshoofd en mogen dus een zware tegenstander verwachten. Ook Anderlecht en Gent gaan de trommel in voor de loting van de derde voorronde in de Conference League.
Vicekampioen Genk hoopt in de Champions League twee voorrondes te overleven om zo in de poulefase kampioen Club Brugge te vergezellen. Om 12 uur wordt maandag op de hoofdzetel van de UEFA in het Zwitserse Nyon geloot. Genk is geen reekshoofd en treft in de derde voorronde Shakhtar Donetsk, Benfica, Monaco of de winnaar tussen Celtic en Midtjylland in de tweede voorronde. De heenwedstrijd vindt plaats op 3 of 4 augustus, de terugwedstrijd op 10 augustus. Bij winst stoot Genk door naar de play-offs van de Champions League, bij uitschakeling wacht de poulefase van de Europa League.

Anderlecht viert haar terugkeer op het Europese toneel. De Brusselaars waren de voorbije twee seizoenen niet Europees actief. Ze beginnen hun avontuur in de derde (van vier) voorronde(s) van de nieuwe Conference League. Anderlecht is reekshoofd bij de loting om 14 uur. Er is nog een heel leger aan tegenstanders mogelijk, veelal uit Oost-Europa.

Ook Gent is reekshoofd in de derde voorronde, maar het moet eerst in de tweede voorronde nog afstand nemen van het Noorse Valerengen. Gent speelt komende donderdag haar heenduel in de eigen Ghelamco Arena, de terugmatch is een week later in Noorwegen. De derde voorronde in de Conference League wordt afgewerkt op 5 en 12 augustus.