Evo heeft eindelijk het licht op groen gezet voor een terugkeer naar LAN met de Evo 2021 Showcase. Dat kondigde de organisatie deze week aan. Het evenement staat gepland voor november en zal de 40 beste spelers ter wereld samenbrengen in de UFC Apex-arena in Las Vegas.

Dankzij de wereldwijde uitrol van vaccins lijkt de pandemie stilaan aan haar einde te komen. Het signaal voor toernooiorganisatoren om de eerste LAN-evenementen te organiseren. Ook voor fans van fighting games is er eindelijk licht aan het einde van de tunnel: Evo kondigde deze week de Evo 2021 Showcase aan, de afsluiter van het online Evo 2021-seizoen.

De Evo 2021 Showcase moet het hoogtepunt van het seizoen worden. De weg naar het evenement loopt via Evo Online 2021, met de spellen Tekken 7, Street Fighter V: Champion Edition, Mortal Kombat 11 Ultimate, Skullgirls en Guilty Gear Strive. Per regio – Europa, Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Azië – worden de twee beste spelers van elke fighting game uitgenodigd om te strijden voor de totale prijzenpot van 125 000 dollar.

Evo Online 2021 vindt in twee weekends plaats, van 6 tot 8 en 13 tot 15 augustus. De showcase zelf gaat door in Las Vegas, op 27 en 28 november in de hypermoderne UFC Apex Arena. Onze Belgische hoop is gevestigd op Street Fighter 5-expert Takamura, die in juni nog de Capcom Pro Tour 2021 op zijn naam schreef. Hopelijk kan volgende maand zijn goede vorm voortzetten!

Copyright afbeelding: Evo