Voor de zesde week van het LEC heeft de productie beslist om een aantal talenten uit de League of Legends-scene in de schijnwerpers te zetten. Een van de uitgenodigde casters is streamer Simon “Thebausffs” Hofverberg. Een invitatie die sommige mensen maar moeilijk kunnen aanvaarden.

Sinds het begin van de LEC Summer Split 2021, het Europese League of Legends-kampioenschap, heeft de productie er een punt van gemaakt om verschillende talenten uit de Europese esportsscene op de voorgrond te plaatsen, zo ook verschillende casters van de ERLS, de leagues van de kleinere regio’s. Deze week verwelkomt de show twee persoonlijkheden uit het Northern League of Legends Championship (NLC): Jake “Hiprain” Matthews en Adrian “Jamada” Wharlton-Thorne.

Maar ook een andere persoonlijkheid is in de casting crew van deze week geslopen. De Zweedse streamer Simon “Thebausffs” Hofverberg zal het hele weekend aan de zijde van Eefje “Sjokz” Depoortere aan de analistendesk staan. De content creator zal deze vrijdag ook commentaar geven bij verschillende wedstrijden, samen met Daniel “Drakos” Drakos en Marc “Caedrel” Lamont.

© LEC

Die beslissing viel duidelijk niet in de smaak bij een deel van de community, die dat op de sociale media kenbaar maakte. Ook verschillende persoonlijkheden uit de scene lieten zich horen. LCS-caster Isaac “Azael” Cummings gaf zijn mening en vertelde dat hij “de beslissing respectloos vond voor mensen die een carrière als caster overwegen” en dat die hun hoop de grond ingeboord zien door de aanwerving van een streamer. Andere actoren deelden zijn mening, zoals Astralis-speler Hampus “promisq” Abrahamsson.

Daartegenover gingen er ook stemmen op om de streamer te steunen in zijn eerste optreden als caster. De Belgische Sjokz reageerde op Twitter. Ze legde uit dat de gasten actief op de casting worden voorbereid en dat de reacties al voor drama zorgen vooraleer de Zweed zijn eerste woord op antenne heeft uitgesproken. We zijn benieuwd hoe de Zweed het er live van zal afbrengen.

Copyright afbeelding: Twitch-kanaal van TheBausffs