Oefenduels 1B: drie kansen en wederom geen zege voor de 1B-teams

Sport | Zaterdag stonden er drie oefenduels op de agenda bij de 1B-teams. Moeskroen gaf 1A-ploeg KV Oostende partij terwijl Lommel SK en RWDM de confrontatie aangingen met de noorderburen. Dat resulteerde in twee gelijke spelen en een nederlaag.

Excelsior Moeskroen speelde defensief een goede partij tegen KV Oostende. De troepen van Enzo Scifo hielden de nul op het bord - mede dankzij enkele goede reddingen van 'tester' Mandanda en konden zo met een goed gevoel het veld af. Enige minpuntje was wel dat Les Hurlus offensief weinig klaarspeelden. Postolacchi kwam in de eerste helft wel een keertje gevaarlijk in de buurt van het Oostendse doel, maar hij kon de grootste Henegouwse kans niet benutten.

Lommel SK speelde een meer dan degelijke wedstrijd tegen het Nederlandse Roda JC. De Lommelaren werden in het begin van de match nog wel redelijk vast gezet door de Eerste Divisionist en kwamen al vroeg op achterstand toen Remans een voorzet van tester Jubitana (ex-Waasland-Beveren) binnen kopte, maar de groenwitten namen de match toch vrij snel over. Zeven minuten voor de rust resulteerde dat in de gelijkmaker via youngster Belghali. Na de pauze kwam Lommel nog dicht bij de 2-1 met een kopbal tegen de onderkant van de lat, maar de score veranderde niet meer: 1-1.

In de wedstrijd tussen RWDM en Cambuur waren de rollen net omgekeerd. Hier begon de Belgische ploeg het sterkst, maar nam de Nederlandse ploeg het gaandeweg over. Vijf minuten voor de rust scoorde Paulissen voor Cambuur de enige treffer van de wedstrijd waarna RWDM geen gepaste reactie in huis had.