Standard is er zaterdag, ondanks een 3-0 voorsprong bij de rust, niet in geslaagd te winnen in een oefenwedstrijd achter gesloten deuren tegen Stade Rennais, zesde in de Ligue 1 vorig seizoen. De wedstrijd had een galamatch moeten worden met supporters, maar door de overstromingen besliste het bestuur van de Rouches om de wedstrijd uit respect op het oefencentrum achter gesloten deuren te spelen.
Standard startte de wedstrijd met zijn op papier sterkste elftal. Bij Rennes ontbrak EK-ganger Jérémy Doku. Standard begon sterk aan de wedstrijd en scoorde via Joao Klauss (22.) op penalty. Vlak voor rust schakelde Standard nog eens een versnelling hoger. In minuut 41 scoorde Nicolas Raskin na een knappe volley, en in de 45e minuut mocht Klauss een tweede keer juichen, 3-0 bij de rust.
Vlak na de koffie kreeg Al-Dakhil zijn tweede gele kaart, waardoor de Rouches met met zijn tienen verder moesten. In minuut 68 trapte Bourigeaud de aansluitingstreffer via penalty binnen, de fout werd gemaakt door Laifis. Standard kreeg het moeilijk en Abline (74.) kon daardoor de 3-2 binnenleggen. Pas in het absolute slot slaagden de Fransen er alsnog in de bordjes gelijk te krijgen via Tait (90+1.). 
Geen zege dus voor Standard dat vrijdag in de competitie al vol aan de bak moet tegen Racing Genk.