KV Kortrijk is er zaterdag net niet in geslaagd te stunten tegen LOSC Lille, de kampioen van vorig seizoen in Frankrijk. KVK en Lille speelden 1-1 gelijk. De fans, die opnieuw werden toegelaten in het Guldensporenstadion, zagen hun ploeg al na 20 minuten op voorsprong komen na een knappe stiftbal van Teddy Chevalier. Vreemd moment dan na de rust. Twee spelers van Lille werden vlak na de hervatting met een rode kaart van het veld gestuurd. Kortrijk-coach Luka Elsner vond het vervolgens eerlijker om er ook bij zijn ploeg een speler af te halen, om de wedstrijd iets competitiever te houden. Pas in het slot kon Lille alsnog gelijkmaken na een strafschop.
Union heeft andermaal bewezen klaar te zijn voor 1A. De Brusselaars wonnen met 3-4 van de Franse tweedeklasser Amiens SC. Union liep voor rust al uit tot 1-2 na doelpunten van Vanzeir (5.) en Lynen (25.), en Diakhaby (36.) voor Amiens. Undav (51.) kon na rust Union wat laten ademen, maar de Fransen stonden na doelpunten van Fofana (60.) en Arokodare (66.) opeens weer op gelijke hoogte. Pas in minuut 76 kon goudhaantje Dante Vanzeir zijn tweede goal van de dag binnenleggen en daarmee de zege alsnog over de streep trekken.
Beerschot, dat deze week al eens thuis publiek mocht ontvangen voor de wedstrijd tegen Utrecht (1-2), speelde 1-1 gelijk tegen het Nederlandse Fortuna Sittard. De Nederlanders kwamen na 13 minuten al op voorsprong, meteen ook de ruststand. De jongens van coach Peter Maes konden pas in de 87e minuut gelijkmaken na een prachtig afstandsschot van Joren Dom.