Standard - Genk en Anderlecht - Union kleuren de eerste speeldag van de JPL

Sport |

De Jupiler Pro League gaat dit weekend opnieuw van start. Standard en Genk spelen de allereerste wedstrijd van het seizoen, gevolgd door enkele topwedstrijden. Op zondag staat er zelfs een unieke Brusselse derby op het programma!

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Twee maanden nadat de spelers van Club Brugge de landstitel in de lucht staken, trekt een nieuwe jaargang van de Jupiler Pro League zich op gang. Ook dit seizoen zal blauw-zwart weer alles willen winnen wat er te winnen, maar kan de concurrentie dit verhinderen nu ze zich hebben versterkt? Proximus Pickx geeft jou alvast een vooruitblik.

Clash op Sclessin

De Jupiler Pro League wordt dit jaar op gang getrapt op Sclessin door Standard en Racing Genk. Genk zal het seizoen aanvangen met maar één doel voor ogen: de titel winnen. Standard zal voornamelijk beter willen doen in vergelijking met vorig seizoen en rekent daarvoor op coach Mbaye Leye.

Zaterdag neemt Oud-Heverlee Leuven het op tegen Zulte Waregem en dat om 16u15. Beide ploegen zijn erop gebrand om de teleurstellende prestaties van vorig seizoen door te spoelen en meteen te winnen. Om 18u30 is het de beurt aan KV Kortrijk en RFC Seraing. Die laatste speelt na 25 jaar afwezigheid opnieuw voetbal in eerste klasse. Beerschot ontvangt terzelfdertijd Cercle Brugge en de zebra’s uit Charleroi vangen om 20u45 hun eerste wedstrijd van het seizoen aan in en tegen Oostende.

Brusselse derby

Op zondag zakt FC Antwerp af naar de kazerne van KV Mechelen, om 13u30 gaan beide clubs van start. Niet veel later, om 16u00 ontvangt titelverdediger Club Brugge AS Eupen in het Jan Breydelstadion. Zowel Antwerp als Club doen een goede zaak als ze meteen drie punten kunnen sprokkelen.

De meest memorabele wedstrijd van de eerste speeldag vindt ‘s avonds plaats in het Lotto Park in Anderlecht. De troepen van Vincent Kompany ontvangen om 18u30 immers Union Sint-Gillis. Union kon na een afwezigheid van 48 jaar opnieuw promoveren en heeft dat mede aan zijn coach Felice Mazzu te danken. Union zal met een groot hart strijden en zal, zoals het in een derby betaamt, alles op alles zetten om de streekgenoot punten af te snoepen. 

De eerste speeldag van het nieuwe seizoen wordt beëindigd op het kunstgrasveld van Stayen in Sint-Truiden. Daar zal KAA Gent proberen om haar nieuwe seizoen meteen goed in te zetten. Het blijft nog maar de vraag of Hein Vanhaezebrouck dit jaar beter voorbereid voor de dag zal komen in vergelijking met vorige jaren.

De kalender van speeldag 1 in de Jupiler Pro League:

Vrijdag 23 juli

  • Standard - Genk (vanaf 20u15 op Eleven Pro League 1)

Zaterdag 24 juli

  • OH Leuven - SV Zulte Waregem (vanaf 15u55 op Eleven Pro League 1)
  • KV Kortrijk - RFC Seraing (vanaf 18u25 op Eleven Pro League 1)
  • Beerschot - Cercle Brugge (vanaf 18u10 op Eleven Pro League 2)
  • KV Oostende - Sporting Charleroi (vanaf 20u40 op Eleven Pro League 1)

Zondag 25 juli

  • KV Mechelen - Royal Antwerp (vanaf 13u10 op Eleven Pro League 1)
  • Club Brugge - AS Eupen (vanaf 15u40 op Eleven Pro League 1)
  • Anderlecht - Union Saint-Gilloise (vanaf 18u op Eleven Pro League 1)
  • STVV - KAA Gent (vanaf 20u40 op Eleven Pro League 1)
Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Pickx+ Sports.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top