Met deze 5 beloftes oogt de Belgische sportieve toekomst enig mooi

Sport |

21 juli is een feestdag die omringd wordt door talloze sportevenementen. In plaats van mee te zingen op de Grote Markt in Brussel, stelt Proximus Pickx je daarom enkele straffe sporttalenten voor om het komende jaar luidkeels voor te supporteren.

 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Sofia Costoulas

Deze zestienjarige Limburgse tennisspeelster met Griekse en Congolese roots wordt door kenners en critici een zeer mooie carrière voorspeld. Costoulas begon op haar vier jaar met de sport en werd getraind door andere Justin Henin en Kim Clijsters. Vandaag de dag traint ze onder de hoede van trainer Thierry Van Cleemput en behoort ze tot de top-15 van de wereld in het juniorenklassement. Costoulas’ ultieme ambitie? De nummer één van de wereld worden, uiteraard.

 

Rani Rosius

Ons land heeft sinds Kim Gevaert waarschijnlijk niet meer zo'n getalenteerde sprintster gezien. In 2020 liep Rani Rosius op amper twintigjarige leeftijd de op één na snelste tijd voor vrouwen in de geschiedenis van ons land op de 100 meter (11:39). Op 9 juli van dit jaar won Rosius haar eerste internationale medaille door zilver te winnen op de Europese kampioenschappen atletiek U23 in Tallinn, Estland.

 

Julien Leclercq

Er lijkt voor dit achttienjarige snookerwonder een zeer mooie toekomst te zijn weggelegd. Dat blijkt immers uit de uitnodiging die Leclerq enkele maanden geleden kreeg om mee te doen aan het wereldkampioenschap snooker in Sheffield. Tussen al die oude mannen bleek Leclercq nog te groen achter de oren te zijn, maar toch wordt de kloof tussen zijn niveau en dat van de top elk jaar kleiner.

 

Jérémy Doku

De voormalige vleugelspeler van RSC Anderlecht speelde tijdens EURO 2020 de pannen van het dak en dat trok de aandacht van heel wat Europese topclubs. Het grote voordeel aan Jérémy Doku is ongetwijfeld zijn leeftijd want hij is nog altijd amper 19 jaar. De huidige flankaanvaller van AS Rennes heeft dus nog een hele carrière voor zich en als hij zich aan dit tempo blijft ontwikkelen, wordt the sky the limit.

 

Ilan Van Wilder

Ilan Van Wilder werd knap derde tijdens de Tour de L’Avenir in 2019, werd vierde tijdens het Belgisch kampioenschap tijdrijden, reed een straffe tijd in de Ronde van Romandië én bemachtigde de witte trui voor beste jonge renner in het Critérium du Dauphiné. De nog maar steeds twintig jarige renner van DSM is van dezelfde generatie als Remco Evenepoel en hoopt ooit even straf te presteren als dat grote wielertalent.

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top