De waargebeurde verhalen die de gruwelijke serie 'American Horror Story' inspireerden

Films | Hoe eng het ook mag klinken, sommige plots van de horrorserie 'American Horror Story' zijn geïnspireerd op echte seriemoordenaars. Proximus Pickx heeft vier verhalen gevonden die je de rillingen zullen bezorgen. Maar opgelet, gevoelige zielen lezen beter niet verder.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De gravin Elizabeth Johnson

Dat Lady Gaga een stukje kan acteren, dat werd bevestigd door haar vertolking van gravin Elizabeth Bathory. Haar hoofdrol in seizoen 5 leverde haar een Golden Globe op. Zij is de perfecte belichaming van de angstaanjagende hoteleigenares. Haar sadisme is geïnspireerd op de beroemde Hongaarse gravin Elizabeth Bathory de Ecsed, bijgenaamd 'The Bloody Lady'. Ze wordt nog steeds beschouwd als een van de meest productieve 'vrouwelijke seriemoordenaars' in de geschiedenis. Zij heeft vele verhalen en legenden geïnspireerd. In de jaren 1600 kreeg de gravin van Transsylvanië het kasteel Cachtice, het resultaat van haar huwelijk met graaf Ferenc Nadasdy. Deze laatste liet een martelkamer bouwen zodat zijn vrouw uiting kon geven aan haar sadomasochistische genoegens.
 
Tijdens de afwezigheid van haar man, beheerde zij de zaken en had ze de macht in het kasteel in handen. Er wordt gezegd dat ze begon met het martelen van dienstmeisjes. Geleidelijk aan nam haar moordlust toe en liet ze jonge maagden ontvoeren. Urenlang maakte ze hun leven tot een hel door hen te martelen: ze stak pinnen in hun lippen en genitaliën, dwong hen tot het koken van hun eigen vlees dat ze vervolgens moesten opeten, en andere van dergelijke geneugten. Nadat ze hen gedood had, baadde ze in het bloed van haar slachtoffers om er zo jong mogelijk uit te blijven zien. 
 
Na veroordeeld te zijn voor honderden moorden, behoedde haar status haar voor executie. Ze wordt veroordeeld om de rest van haar leven alleen te leven in een kamer in haar kasteel. 

James March

Het gestoorde personage dat Evan Peters speelt, James March, is geïnspireerd op de hotelier die bekend staat als dokter Henry Howard Holmes. Deze psychopaat, die als Amerika's eerste seriemoordenaar wordt beschouwd, liet in 1893 in Chicago een hotel bouwen. Zijn kasteelachtige gebouw zou het 'Moordkasteel' worden genoemd.
 
Het gebouw is ontworpen als een echt horrorhuis. Het bevat meer dan honderd doodlopende kamers, gangen met eindeloze vreemde hoeken die nergens heen leiden, eindeloze trappen, valluiken en stortkokers die naar de kelder met zuurvaten leiden... En dat is nog niet alles: er zijn ook verborgen kamers voor martelpraktijken en zelfs gaskamers. Elke bezoeker die er zich waagde, had geen schijn van kans om ongedeerd uit dit labyrint te komen. Holmes vermoordde waarschijnlijk meer dan 200 klanten, maar hij bekende er slechts 28. 

Dr Arden

Als er één dokter niet te vertrouwen is, dan is het dokter Arden, gespeeld door James Cromwell in de 'American Horror Story'-serie. In zijn landhuis in Briarcliff voert hij wrede operaties en medische experimenten uit op zijn patiënten. Het fictieve personage is geïnspireerd op het verhaal van Josef Mengele, een nazi-oorlogsmisdadiger die in de concentratiekampen werkte.
 
Mengele was volledig geobsedeerd door genetica en lichamelijke afwijkingen. Hij voerde zijn onderzoek uit op menselijke proefpersonen, meestal Joden. Mengele, hij stond bekend als de Engel des Doods, kon aardig zijn tegen kinderen door met hen te spelen en vervolgens met hen te experimenteren door onnodige amputaties uit te voeren. Er wordt gezegd dat hij alle geamputeerde lichaamsdelen in een privékamer bewaarde. 

Delphine Lalaurie

Actrice Kathy Bates speelt Madame LaLaurie, die in de serie heksen terroriseert. In het echte leven, had ze het vooral op zwarte slaven gemunt. Ze gebruikte zoveel geweld dat er in 1828 zelfs een onderzoek tegen haar werd ingesteld. In die tijd was het heel normaal om andere mensen als bezit te hebben en de slaven hadden geen enkele sociale bescherming. Je kunt je inbeelden dat de dingen die ze hen aandeed verschrikkelijk moeten zijn geweest teneinde de autoriteiten zich ermee gingen bemoeien. Haar verhaal is echt gruwelijk. We hopen dat je een sterk hart hebt voor wat volgt.
 
Zo heeft LaLaurie geprobeerd om een vrouw in een menselijke rups te veranderen. Ze sneed ook regelmatig de ingewanden van haar slaven eruit en wikkelde ze als riemen om hun lichaam. Ze liet hen ook uitwerpselen van dieren eten, een tafereel dat ons doen denken aan Madame LaLaurie's beroemde soep in de serie...
 
Wil je nog meer angstaanjagende verhalen ontdekken? Kijk dan naar 'American Horror Story' op Amazon Prime of op Disney+, beschikbaar via de TV All Stars of All Stars & Sports optie van Proximus Pickx. Bezoek onze website voor meer informatie over deze TV-optie.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top