Ken jij deze Nederlandse topacteurs uit 'Terug naar de Kust' (NPO3)

Films |

In 2009 keek heel Nederland reikhalzend uit naar de verfilming van ‘Terug naar de kust’, het debuutboek van de Nederlandse schrijfster Saskia Noort uit 2003. Noort werd dankzij haar schrijfsels zelfs genomineerd voor de Gouden Strop, een prestigieuze literaire prijs in Nederland. Een goede cast mocht dus niet ontbreken voor deze film, en wat blijkt? Heel wat van deze Nederlandse acteurs passeerden ooit al de revue in Vlaanderen.

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Linda de Mol

De televisiepresentatrice is een monument in Nederland. Ze startte haar carrière op radiozender AVRO, presenteerde daarna heel wat televisieprogramma’s, stampte een eigen magazine uit de grond genaamd LINDA en bedacht zelfs een eigen televisieserie ‘Gooische Vrouwen’. Het is dankzij deze serie dat heel wat vrouwelijke Vlaamse kijkers Linda de Mol leerde kennen.

 

Daan Schuurmans

Televisiekijkend Vlaanderen leerde deze acteur kennen te midden van de ‘Westenwind’-hype die sinds het jaar 1999 door ons land ging. Daan Schuurmans speelt in deze serie Anton Noordermeer, zoon van Max Noordermeer: de baas van één van Nederlands grootste scheepvaartbedrijven. Anton was niet zo nobel en groeide uit tot een schurk die niet vies is van duistere praktijken.

 

Stefan de Walle

'Flodder', de meest herhaalde televisieserie van Nederland, was ook in Vlaanderen mateloos populair. Acteur Stefan de Walle schitterde in deze komische reeks als de klunzige zoon Kees Flodder aan de zijde van Coen van Vrijberghe de Coningh, beter bekend als ‘Johnnie Flodder’. De Walle speelde na ‘Flodder’ in tientallen andere Nederlandse producties en won meerdere prijzen, waaronder het Gouden Kalf voor Beste Acteur en de Rembrandt Award voor Beste Acteur.

 

Huub Stapel

Nederland leerde de Belgische avonturier Tom Waes kennen dankzij de detectivereeks ‘Undercover’. Wij leerden op onze beurt Frank Lammers kennen en in de vervolgfilm ‘Ferry’ maakten we kennis met Huub Stapel. Deze 67-jarige acteur speelt in ‘Ferry’ Ralph Brink, een gevaarlijke drugsbaron uit Amsterdam. Aandachtige kijkers zullen Stapel ook kennen uit ‘Flodder’ want daarin speelde hij even ‘Johnnie Flodder’.

 

Terug naar de Kust (2009)

Maria Vos (Linda de Mol) is een alleenstaande moeder van twee die een turbulente periode meemaakt met haar vriend. Zij heeft immers pas abortus laten plegen en ontvangt hierdoor anonieme doodsbedreigingen. De politie maant Maria aan om de stad te verlaten en daarom vertrekt ze naar haar zus Ans die een villa aan de zee heeft. Rust vindt Maria echter niet aan zee, wel integendeel…

Bekijk ‘Terug naar de Kust’ maandag om 20u25 op NPO3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top