(Bijna) witte rook bij Virton? Manager én tien spelers op komst

Sport | Na maanden van twijfel lijkt er eindelijk wat beweging te komen in de herstart van Excelsior Virton in 1B. De club zou een akkoord hebben rond een overname en zou zelfs al een manager én een aantal spelers voor de poort hebben staan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Volgens verschillende Waalse media zal de Luxemburgse club eerstdaags meer details prijsgeven over de toekomst van de club. Daarbij zou Tom Van den Abbeele de nieuwe manager worden én zouden er al tien spelers klaarstaan om voorgesteld te worden. Het tiental zou al een contract getekend hebben, maar wacht op de officiële overname om ook effectief van start te gaan met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen.

Van den Abbeele zal in die voorbereidingen een cruciale rol gaan spelen. Eerder was hij al manager bij STVV en het Nederlandse NAC Breda terwijl hij ook een verleden heeft bij Club Brugge. Nu komt hij misschien wel voor zijn moeilijkste taak te staan, want bij Excelsior Virton is momenteel nog helemaal niks in orde. Er is nog geen coach en vooralsnog liggen er officieel maar twee spelers onder contract.

Binnen minder dan een maand speelt Excelsior Virton haar eerste competitiewedstrijd in 1B. Op 15/08 ontvangen Les Verts KVC Westerlo in het eigen Stade Yvan Georges.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top