Dit staat er dit weekend op het motorsportprogramma

De Olympische Spelen nemen momenteel op sportief vlak veel ruimte in besla. Maar er is ook motorsport. Proximus Pickx legt het weekendprogramma voor je uit.
 

Na een trip richting Mexico en New York keert de Formule E dit weekend terug naar Europa. De 24 auto’s en coureurs nemen het tegen elkaar op in de historische wijk Docklands in Oost-Londen. De route gaat via de Thames richting het businessgedeelte van de start. In de vorige races op het continent Amerika waren Max Günther (BMW i Andretti) en Sam Bird (Jaguar Racing) de beste, maar toch is het kampioenschap nog lang niet voorbij. Na de wedstrijd in Londen trekken de rijders nog naar Berlijn voor de laatste twee races van het seizoen. 
 
Je kan de races op zaterdag 24 juli en zondag 25 juli uitgesteld volgen op Eurosport 1 vanaf 22.00u.
 

Ovalen circuit voor de DTM-wagens

De tweede wedstrijd in de DTM-klasse wordt dit weekend gereden op het Lausitzring-circuit in Duitsland. Dit circuit is erg bijzonder omdat de organisatoren voor deze wedstrijd kozen voor het ovale circuit met een bocht van zes graden, net zoals de parcoursen van de nascar in Amerika. Op dit moment staat Kevin Van Der Linde aan de leiding in het kampioenschap, hij won namelijk de tweede wedstrijd op het circuit van Monza in Italië. In een Porsche staat de Belg Esteban Muth op een veertiende plaats. 

Op zaterdag 24 juli kan je de kwalificatie volgen vanaf 10u15. De race zelf kan je volgen vanaf 13u10 op Eleven Sports 3. Zondag kan je de kwalificaties volgen vanaf 9u55. De race volgt even later op de dag rond 13u10. Ook die wedstrijden kan je volgen op Eleven Sports 3, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx. 

Sport

Bekijk alles
Top