Frankrijk heeft op 14 juli het Intel World Open-toernooi gewonnen, een Rocket League-competitie die doorging in de marge van de Olympische Spelen. Onder leiding van drievoudig wereldkampioen Alexandre “Kaydop” Courant bracht het team een gouden eremedaille mee naar onze zuiderburen.

Terwijl Frankrijk op 14 juli zijn nationale feestdag vierde, pakte zijn Rocket League-team een mooie overwinning. De drie spelers Victor “Fairy Peak!” Locquet, Alexandre “Kaydop” Courant en Yanis “Alpha54” Champenois wonnen de Intel World Open, een toernooi dat gelijktijdig met de Olympische Spelen van 2021 wordt georganiseerd.

Ter herinnering, het toernooi was aangekondigd als het eerste dat naast de Olympische Spelen zou doorgaan. De Fransen hebben dus een eerste gouden medaille in esports mee teruggebracht naar hun land, al is het slechts een eremedaille. Inderdaad, esports maakt officieel niet deel uit van de Olympische competitie. Bovendien was het toernooi onderverdeeld in verschillende regio’s.

Het is in een qualifier speciaal voorbehouden voor Frankrijk dat het trio zich kwalificeerde, niet echt een grote verrassing. De drie spelers spelen namelijk dagelijks samen in Team Vitality en zijn dus actief op het allerhoogste niveau in het spel van Psyonix. De ploeg plaatste zich dus voor het main event van de competitie, samen met zeven andere landen: Nederland, Engeland, Noorwegen, Duitsland, Tsjechië, Saoedi-Arabië en Zuid-Afrika.

Nadat het team zonder nederlaag eerste in zijn groep eindigde, kwam het in de grote finale van de competitie tegenover Nederland te staan. De Fransen wonnen het duel met 3-1, de tweede manche moesten ze uit handen geven na een zeer gelijkopgaande wedstrijd.

Voor de Belgen eindigde het avontuur helaas eerder dan verwacht. Ons team, bestaande uit Maëllo “AztraL” Ernst, Wagner “Eversax” Benjamin en Zeno “Compact” Sterkens, slaagde er niet in het main event te bereiken. Ons zwart-geel-rode team verloor van de Nederlandse finalisten in de kwartfinales van de tweede Europese Open Qualifier, in een BO3 met twee tegen nul.

Copyright afbeelding: Intel World Open