Sebastiaan Bornauw zal de komende dagen de overstap maken van FC Keulen naar VfL Wolfsburg. Volgens Bild is de overgang rond. De 22-jarige centrale verdediger ontbrak vrijdag toen Keulen op trainingskamp vertrok naar Donaueschingen. Zijn transfer zou Keulen, met bonussen, tot zeventien miljoen euro kunnen opbrengen.
Bornauw, die in Keulen nog een contract tot medio 2024 heeft, wordt al enkele weken in verband gebracht met Wolfsburg. Hij kan er ploegmaat worden van landgenoten Koen Casteels en Aster Vranckx. De Nederlander Mark van Bommel is sinds dit seizoen de hoofdcoach van de Wolven. Wolfsburg werd vorig jaar vierde in de Bundesliga en mag zo komend seizoen starten in de groepsfase van de Champions League.

Vorige week zaterdag liep Bornauw in een oefenduel met Keulen nog een breuk in het middenhandsbeen op. Hij miste daardoor enkele trainingen maar is intussen alweer aan de beterhand.

De Brusselaar maakte in de zomer van 2019 de overstap van Anderlecht naar Keulen. Daar ontpopte hij zich al snel tot een sterkhouder. In twee seizoenen kwam hij tot 57 officiële duels voor de Geitenbokken, waarin hij zeven goals maakte en één assist gaf.

Bornauw maakte in oktober vorig jaar ook zijn debuut bij de Rode Duivels. Hij zit voorlopig aan twee caps.