Het aantal esportsevenementen waarop publiek aanwezig mag zijn, neemt toe. Met een van de grootste esportsbudgetten, goed voor miljoenen dollars aan prijzengeld per officiële competitie, is Call of Duty geen uitzondering op de regel en vermenigvuldigt het het aantal competities die spelers en publiek bij elkaar brengen. Het bewijs: het 9e Call Of Duty Championship, dat een paar dagen geleden werd aangekondigd.

Na acht edities van pure waanzin staat het negende Call of Duty League Championship voor de deur. Wanneer het toernooi zal plaatsvinden? In het weekend van 19-22 augustus. De locatie is het Galen Center in het Exposition Park van Los Angeles, waar gewoonlijk college basketbal- en volleybalwedstrijden doorgaan en de game waarop het kampioenschap zal doorgaan, is natuurlijk Call of Duty Black Ops Cold War.

Met een capaciteit van ongeveer 10.000 bezoekers zal het Galen Center het tweede offline evenement hosten – het eerste was de vierde major van de COD League – sinds de start van de gezondheidscrisis. Ondanks de 10.000 plaatsen is het onwaarschijnlijk dat het stadion volledig gevuld zal zijn. Meer informatie zullen we naar verwachting krijgen op 16 juli, wanneer de kaartverkoop begint.

Voor de deelnemers begint het kampioenschapsweekend met de voorrondes van de CoD League, waarin de beste acht teams in het klassement zullen strijden voor een plek op het kampioenschap op zondag. Atlanta FaZe is reeds gekwalificeerd op basis van zijn CDL punten (145).

Het kampioenschap wordt gespeeld in 4vs4 met BO5-wedstrijden. De boom is er eentje met dubbele eliminatie. De winnaar neemt een mooi bedrag van 1.200.000 dollar mee naar huis, terwijl 650.000 dollar naar de runner-up gaat en 300.000 dollar naar de derde. We merken op dat er steeds meer nulletjes worden toegevoegd aan de bedragen naarmate de competities vorderen, Activision bezuinigt duidelijk niet op de middelen.

We zien elkaar dus eind augustus en herinneren je eraan dat de vijfde major van de Call of Duty League binnenkort doorgaat, van 22 juli tot 25 juli 2021.

Copyright afbeelding: Call of Duty League