Regi gaat op zoek naar nieuw talent in ‘Regi Academy’

Muziek |
Een van onze nationale dj-trotsen Regi Penxten gaat opnieuw op zoek naar potentieel muziektalent. Na monsterhits met Jaap Reesema, Olivia Trappeniers, Camille Dhont en Milo Meskens, gaat hij dit najaar samen met VTM 2 op zoek naar een nieuwe straffe stem die dé ster wordt van zijn volgende single.
 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met de camera in hun kielzog slaan Regi en zijn team deze zomer hun tenten op aan het Q-Beach House in Oostende. Daar zal een vierkoppige jury, bestaande uit Regi zelf, zijn vorige zangtalenten Jaap Reesema en Olivia Trappeniers en rechterhand Lester Williams, één en al oor zijn voor de prestaties van de kandidaten. Camille Dhondt zal naast het podium paraat staan met raad en daad voor de kandidaten. De ideale personen om Regi bij te staan in zijn zoektocht, aangezien zij als geen ander weten hoe het is om met de dj samen te werken en wat de nieuwe zanger(es) in zijn of haar mars moet hebben.
 
De winnaar staat alvast een unieke prijs te wachten. Welk nog onbekend talent staat samen met Regi op het podium van een bomvol Sportpaleis voor één van de muzikale hoogtepunten van het jaar? En wie zal samen met onder andere Jaap Reesema en Olivia Trappeniers de pannen van het dak zingen tijdens Regi’s eerste solo-concert? Wie zal na deze zomer ongetwijfeld op alle radiozenders te horen zijn op de tonen van Regi’s nieuwe hit?

Samen knallen in het Sportpaleis

We weten intussen dat Penxten een neus heeft voor toekomstig talent. Hen opleiden tot een volwaardige muzikant of zangtalent, doet hij erg graag. “Ik ga deze zomer op zoek naar een ongeslepen diamant. De Regi Academy wordt een once-in-a-lifetime-ervaring voor iedereen met een unieke stem en présence. De winnaar duikt met mij in de studio en wordt de stem én ster van mijn nieuwe single. En op 30 oktober gaan we samen knallen in het Sportpaleis.”
 
Maar vooraleer iemand die prijs kan opstrijken, staat er nog een moeilijk parcours te wachten. Het wordt geen eitje, belooft Regi. “Mijn lat ligt absurd hoog. Ik heb de laatste jaren een bijzonder straf niveau aan zangtalent op mijn hitsingles gehad. Daarom is het niet evident om iemand te vinden die mee kan in het rijtje met Jaap Reesema, Olivia en Camille. Gelukkig zitten zowel Jaap als Olivia in de jury, bijgestaan door mijn linker- en rechterhand Lester Williams. Zij lopen over van ervaring, humor en advies. Met Camille als opvangtehuis en grote vriendin van de kandidaten is de Regi-family compleet. Samen gaan we op zoek naar die ene, unieke ster!”

Het parcours
 
Voor de kandidaten doorstoten naar de Regi Academy in het Q-Beach House, zullen ze moeten slagen in een zenuwslopende auditie. Ook daarvoor werd een unieke locatie gevonden: de hoopvolle zangers mogen hun ding doen op het dak van Fort Napoleon in Oostende. Als ze eerst de jury kunnen overtuigen, mogen ze nog eens zingen, deze keer voor duizenden luisteraars van Qmusic, live vanuit het Q-Beach House. De grootste talenten stoten ook door naar de thuisstudio van Regi in Heusden-Zolder om verder klaargestoomd te worden, en alleen de beste belandt in het Sportpaleis op zaterdag 30 oktober.
 
Bij VTM wordt het een druk najaar met heel wat zoektochten naar aspirant-celebrity’s. Naast ‘Regi Academy’ gaat ook de meidengroep K3 op zoek naar een nieuwkomer, nu Klaasje haar afscheid aankondigde.

Volg de zoektocht in 'Regi Academy' vanaf 19 augustus om 19u30 op VTM 2 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top