Kristen Bell: van haar theaterdebuut tot haar beste filmrollen

Series | Kristen Bell is een van de populairste actrices in de Amerikaanse cinema geworden. Ze wordt vandaag 41 jaar. Om dat te vieren blikt Proximus Pickx terug op de ondertussen zeer rijkgevulde carrière van de Amerikaanse.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Op de planken

De in Michigan geboren Kristen Bell maakte haar theaterdebuut op de lagere school. Ze ging naar verschillende comedyclubs voordat haar carrière begon met een rol in de film 'Polish Wedding' in 1998. Daarna speelde ze kleine rollen in enkele films en vervolgens op televisie in series als ‘American Dreams’ en 'Everwood'. Na hard werken en het nodige geduld, volgde in 2004 de beloning. Bell kreeg haar eerste grote rol in de thriller ‘Spartan’. Een paar maanden later kwam haar carrière echt van de grond.

Veronica Mars

Op haar 24ste kreeg ze immers de rol van Veronica Mars in de gelijknamige serie. Bell moest een grote uitdaging aangaan, want ze moest in de huid kruipen van een meisje dat zeven jaar jonger was dan haar werkelijke leeftijd. De kritieken omtrent de serie waren niet lovend, maar voor Bell was het een echte start. Na drie jaar stopte de serie en ze verscheen ook nog in 'Heroes' en in 'Fanboys'. Kristen Bell leende haar stem ook aan veel animatiefilms, waaronder 'Frozen', maar ook aan het beroemde 'Gossip Girl'.

Walk of Fame

De actrice speelde vervolgens mee in romantische komedies, zoals ‘When in Rome' of 'Couples therapy', maar ze deed ook mee in de horrorfilm 'Scream 4'. Meer recentelijk verscheen ze samen met Mila Kunis en Kathryn Hahn in ‘Bad Moms’. Van die laatste prent verscheen er een deel één en twee en de films waren een schot in de roos. Ze speelt er Kiki, een moeder die het enorm druk heeft met haar kinderen. In deze komedie zorgt ze vaak voor een lach bij de kijkers.

Bell kreeg nadien een ster op de bekende Walk of Fame op  Hollywood Boulevard, wat nog altijd een grote eer is voor een acteur of actrice. In de nabije toekomst kan ze ons nog verrassen met enkele mooie projecten. Haar nieuwe tv-show met Dax Shepard staat gepland voor ergens in augustus in de Verenigde Staten. De actrice zal binnenkort ook te zien zijn in een Amazon-komedie met Ben Platt in de hoofdrol.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top