Deze schurken uit Hollywood blijven altijd uit de zon!

Na regen komt zonneschijn! Maar wat als je een schurk bent uit een Hollywoodfilm en je niet goed tegen de zon kan? Dan begeef je jezelf het best in het donker zoals deze collega-schurken uit Tinseltown doen.

 

Freddy Krueger

Freddy Krueger liep de brandwonden op zijn gezicht op nadat zijn schuilplaats in brand werd gestoken. Helemaal dood was hij echter niet. Krueger verscheen daags na zijn ‘overlijden’ in de dromen van tientallen kinderen en die moesten het soms bekopen met hun leven. In deze dromen zien we Krueger vaak opdoemen vanuit de schaduw, dat is vast en zeker om zijn brandwonden van het zicht te onttrekken en tegen de zon te beschermen.

 

Dracula

Zoals iedereen wel weet, deelt een vampier een aantal kenmerken met een vleermuis. Eén daarvan is dat ze allebei liever op pad gaan wanneer het donker is. Bij een vleermuis is dat omdat deze diertjes overdag slapen. Bij een vampier, zoals graaf Dracula, is dat echter omdat het zonlicht hun bovenmenselijke krachten zou verzwakken en hen kwetsbaarder maakt. Gek genoeg helpt zonnebrand daar helemaal niet tegen.

'Bram Stoker's Dracula' is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Darth Vader

Een verbrande huid moet je heus niet blootstellen aan de zon. Dat had slechterik Darth Sidious goed gezien toen hij het legendarische zwarte pak liet maken om de verbrande huid van Anakin Skywalker in weg te stoppen. Skywalker was na zijn gevecht met Obi-Wan zodanig verminkt door lava dat hij bijna het loodje legde. Het zwarte pak hielp Skywalker in leven te houden, gaf hem een nieuwe naam, maar kon hem helaas niet helpen tegen de uv-stralen van zonlicht.

Ontdek alle Star Wars-films op Disney +. Deze streamingdienst is beschikbaar via de tv-optie “All Stars” en “All Stars & Sports” van Proximus Pickx. Meer info over onze tv-opties vind je hier terug.

Smeagol

Smeagol houdt zich het liefst met één ding bezig en dat is de Ene Ring uit de 'Lord of The Rings'. Hij trekt zich zelfs volledig terug met het ding en leeft jarenlang in een grot waar hij overleeft op een dieet van rauwe vissen. Wanneer de ring in het bezit komt van Bilbo moet Smeagol zijn verloren ring terug zien te vinden. Hierdoor moet hij zich opnieuw in het zonlicht begeven maar dat lukt niet zo goed. Hij is immers zijn beschermlaagje kwijtgespeeld en zijn ogen zijn aangepast aan het donker. 

'The Lord of the Rings: The Return of the King' is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

White Walkers

Volgens auteur George R.R. Martin zijn deze wezens bleek, uitgemergeld en brengen ze overal waar ze komen een ijskoude wind met zich mee. Het is dan ook geen toeval dat deze wezens zich voornamelijk s’ nachts voortbewegen en mensen in het hiernamaals helpen. Dat blijkt ook uit de vele gevechten uit 'Game of Thrones' waarin steevast naar vuur en zijn lichtgevende kwaliteiten wordt gegrepen om deze wezens af te stoppen. Oh ja, drakenglas is ook belangrijk!

 

Series

Bekijk alles
Top