Na de verhuizing van The International 10 van Zweden naar Roemenië, is nu ook de CSGO Major 2021 in gevaar. Het toernooi, dat in Zweden door PGL zou worden georganiseerd, zou wel eens hetzelfde lot kunnen ondergaan. De organisatie heeft reeds laten weten dat ze bereid is snel in te grijpen indien nodig.

Als je de DOTA 2-esportsscene volgt, zal het nieuws je niet ontgaan zijn. Na verschillende problemen met de Zweedse regering werd The International 10 toernooi gedwongen te verhuizen naar Boekarest, Roemenië. De reden? De spelers konden geen visum krijgen door de status van het evenement, dat niet als een topsportevenement wordt erkend.

Na de gedwongen verhuizing zijn alle ogen nu gericht op de PGL Major die doorgaat op Counter-Strike, de eerste sinds het begin van de pandemie. Het toernooi zou moeten plaatsvinden van 23 oktober tot 7 november in de Zweedse hoofdstad. De organisatie maakt zich wel zorgen gezien de beslissing die genomen werd voor The International 10, ondanks het feit dat de speeldata van de Major nog ver weg liggen.

In een e-mail aan de Zweedse krant Expressen.se schrijft PGL-voorzitter Silviu Stroie dat hij vastbesloten is het evenement te verplaatsen indien nodig. "We hopen nog steeds de toestemming te krijgen die we hebben gevraagd om de spelers te laten overkomen. Op dit moment is er geen nieuws. We kunnen dus op elk moment beslissen om het evenement naar het buitenland te verplaatsen", legde hij uit.

De Zweedse esportsbond zei dan weer dat "een annulering de reputatie van het land zou verslechteren in de organisatie van grote internationale esportstoernooien". Verschillende organisaties hebben ondertussen ook een oproep gelanceerd richting de Zweedse regering, zoals Ninjas In Pyjamas.

Wordt vervolgd...

Copyright afbeelding: PGL