Films en documentaires over dieren om met je gezin te ontdekken

Kijken naar een serie, documentaire of film over dieren brengt je vaak tot rust en wakkert de nieuwsgierigheid aan. Proximus Pickx heeft een selectie gemaakt van verschillende programma’s over dieren om samen met het hele gezin te bekijken. 

Dogs

De liefde tussen een hond en zijn baasje is onbeschrijfelijk. In deze serie wordt aan de hand van een aantal portretten een eerbetoon gebracht aan die essentiële band tussen mens en hond. Van een astronaut en een Braziliaanse priester tot de baas van een universiteitsmascotte: ze tonen allemaal een onvoorwaardelijke liefde voor hun huisdier, een echte vriend. 
 
Kijk naar het nieuwe seizoen van 'Dogs' op Netflix. Meer informatie over de tv-optie 'All Stars' (met Netflix) of over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Cat People

Soms kan een kat je gekke dingen laten doen! Waar sommige mensen zich tevredenstellen met het strelen van hun viervoeter dicht bij het haardvuur, zullen anderen absoluut alles doen voor hun kat. Diezelfde fascinatie voor katten vind je ook terug bij de hoofdrolspelers van de Amerikaanse docuserie ‘Cat People’. Iedereen vertelt zijn verhaal, zijn passie voor zijn kat en wat hij bereid is om voor hem/haar te doen. Sommigen gaan zelfs zo ver dat ze een geweldig verjaardagsfeest voor hun kat organiseren. 
 
Bekijk het eerste seizoen van 'Cat People' op Netflix. Meer informatie over de tv-optie 'All Stars' (met Netflix) of over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.


Hatchi: A Dog’s Tale

In het ontwapenende ‘Hatchi' vertelt het waargebeurde verhaal van Hachikö, een Akita-hond die, ondanks de dood van zijn baasje, hem trouw bleef en bijna 10 jaar lang buiten een treinstation in Tokio op zijn terugkeer van het werk bleef wachten. Als je gevoelig bent en een hondenliefhebber, haal dan je zakdoeken tevoorschijn! Deze film van Lasse Hallström, met Richard Gere in de hoofdrol, is een echte tranentrekker. 
 
Bekijk ‘Hatchi: A Dog’s Tale’ op Netflix. Meer informatie over de tv-optie 'All Stars' (met Netflix) of over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.


If I were an Animal…

Deze dierenserie voor kinderen, ingesproken door Emma en haar oudere broer Tim, volgt het leven van enkele dieren vanaf hun geboorte tot aan hun volwassenheid. Of het nu om de egel, het reekalf, de giraf of de walvis gaat, elk is de ster van een aflevering die twintig minuten duurt. Een leerzame serie om meer te weten over de wereld rondom ons. 
 
Bekijk 'If I were an Animal' op Netflix. Meer informatie over de tv-optie 'All Stars' (met Netflix) of over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.


72 Cutest Animals

Deze serie van 12 afleveringen van telkens 27 minuten gaat over dieren die er ongelooflijk schattig uitzien. Ze worden allemaal beoordeeld op hun schattigheid in een poging om te ontdekken wie het schattigste dier op de planeet is. Dankzij hun charme slagen deze dieren er ook in om te overleven in vijandige omgevingen. Wedden dat deze serie je je goed zal doen voelen?
 
Bekijk '72 Cutest Animals' op Netflix. Meer informatie over de tv-optie 'All Stars' (met Netflix) of over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.


Dogman

‘Dogman' is geïnspireerd op waargebeurde feiten. Deze misdaadthriller neemt je mee naar een gure buurt in de buitenwijken van Rome waar Marcello (Marcello Fonte), een discrete en graag geziene hondentrimmer, zijn vriend Simoncino, een voormalige bokser die verslaafd is aan cocaïne, uit de gevangenis ziet terugkeren. Marcello heeft aanvankelijk vertrouwen in hem maar als Simoncino de buurt brutaal begint op te lichten laat ook hij zich meeslepen in een spiraal van geweld en criminaliteit. Marcello leert wat het betekent om verraden en alleen achtergelaten te worden maar hij begint ook almaar meer te zinnen op woeste wraak. De passie van het hoofdpersonage voor zijn hond is opvallend in deze film van Matteo Garrone. De manier waarop hij honden gebruikt, waaronder een gigantische pittbull, is soms angstaanjagend. 
 
‘Dogman' is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!


Films

Bekijk alles
Top