World Snake Day: slangen zorgen in deze films voor de nodige animo

Films | Op 16 juli vieren we World Snake Day. De afgelopen jaren zijn slangen in een prominente rol wel vaker terug te vinden in heel wat topfilms. Proximus Pickx slalomt zich alvast een weg doorheen een aantal bekende films.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Harry Potter and the Chamber of Secrets

De slang is hét monster in dit tweede deel van de Harry Potter-saga. De Geheime Kamer bevat een basilisk (de Koning der Slangen), die iedereen doodt die recht in zijn ogen kijkt. De slang begeeft zich doorheen Hogwarts Castle. Het eerste slachtoffer is niemand minder dan Mimie Geignarde.

Vijftig jaar later wordt de Geheime Kamer heropend en wordt het monster dat het bevat vrijgelaten. Hij maakt meerdere slachtoffers. Dat gebeurt zonder dodelijke slachtoffers, want ze zijn immers allemaal versteend als ze het wezen niet rechtstreeks in de ogen kijken. Onder hen Hermelien Griffel die door een spiegel naar het monster keek. Uiteindelijk krijgt Harry toegang tot dit bolwerk van het kasteel en slaagt hij erin de basilisk te doden met het zwaard van Griffoendor. Het monster maakt vooral indruk door de grootte en de scherpe tanden.

A Series of Unfortunate Events

Monty is een wetenschapper en hij verzamelt allerlei soorten slangen en adders in zijn enorme laboratorium. De kinderen worden ondergedompeld in dit fantastische universum en ontdekken het meest mysterieuze exemplaar van hun nonkel: ‘de ongelooflijk dodelijke adder'. Wanneer Monty op een vreemde manier sterft, verdenken onderzoekers de adder onmiddellijk. Al is het graaf Olaf die meer weet in deze zaak.

De film ‘A Series of Unfortunate Events’ is beschikbaar op Netflix, net als de serie. Meer info over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Anaconda

Van 1997 tot 2009 zijn er vier films onder de naam ‘Anaconda’ verschenen. Het allereerste deel vertelt het verhaal van een antropoloog, die met zijn team vertrekt om zich bij een slangenjager te voegen in het midden van de jungle. Vervolgens zoeken ze naar een gevaarlijke anaconda, die de slachtoffers verplettert voordat ze ze helemaal doorslikt.

De gevreesde slang wordt aan het begin van de film vaak gemaskeerd. In de film maakt men duidelijk dat het de slang is die op zijn prooi (het team) jaagt en dan plots toeslaat. Als het moment daar is, slaat het dier met groot machtsvertoon toe en laat het zijn indrukwekkende kracht zien. Onder meer Jennifer Lopez maakt deel uit van de cast.

Ontdek 'Anaconda, The Hunt for the Blood Orchid', de tweede film die werd uitgebracht in 2004, op Netflix. Meer info over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Mowgli

Herinner je je de Disney-tekenfilm 'The Jungle Book' nog? Als dat zo is, ben je Kaa zeker niet vergeten. Dat is immers de slang die Mowgli betovert. In de naar het jongetje vernoemde film, uitgebracht in 2008, komt de slang op angstaanjagende wijze tot leven. Met zijn groene kleur, zijn verontrustende stem en zijn dreigende ogen omcirkelt hij Mowgli. Een spannend moment in de film. In 'Mowgli' is het enige verschil dat het om een vrouwenstem gaat, in tegenstelling tot in de tekenfilm.

'Mowgli' is beschikbaar op Netflix. Meer info over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top