Voor heel wat spelers liep het 1B-avontuur deze zomer af. Sommigen gingen met de nodige adelbrieven op zoek naar een nieuwe uitdaging, maar toch blijkt het niet altijd even makkelijk om elders een contract te versieren.
Zo is de Litouwse international Tomas Svedkauskas nog steeds op zoek naar een nieuwe club. De goalie was de voorbije twee seizoenen grotendeels titularis bij Lommel SK en deed dat meestal ook met bravoure. Maar City Football Group besliste eerder dit jaar dat het profiel van de 27-jarige goalie niet langer bij de club paste.

Sindsdien is Svedkauskas op zoek naar een nieuwe club en die zoektocht bracht hem bij kersvers Eredivisionist Go Ahead Eagles. De goalie mocht proefstomen, maar flaterde in een oefenduel en werd meteen bedankt voor zijn tijd en moeite. "Wij zijn niet overtuigd dat hij beter is dan de keepers die we al in de selectie hebben en daarom wilden we hem niet te lang aan het lijntje houden,’’ klonk het bij de club.

Ook ex-Westerlospits Kurt Abrahams is nog steeds op zoek naar een nieuwe uitdaging. De Zuid-Afrikaan speelde van 2018 tot eind vorig seizoen bij de Kempenaars, maar ook voor hem was er geen plek meer voor het nieuwe seizoen. Abrahams kreeg een kans om zich te tonen bij de Servische topclub Partizan en deed dat kennelijk meer dan behoorlijk. Want volgens lokale media zouden er gesprekken opgestart zijn om een samenwerking te garanderen. Partizan eindigde vorig seizoen 2e in de Servische hoogste klasse.