‘The Crown’, ‘The Mandalorian’ en ‘The Scarlet Handmaiden’ grote kanshebbers Emmy Awards

Series |

Fans van ‘The Crown’, een Netflix-serie waarin we een aangedikte geschiedenis zien van de Britse koninklijke familie, zullen in de wolken zijn. Deze serie is samen met ‘The Mandalorian’-serie vierentwintig keer genomineerd voor een Emmy Award! Maar opgelet: er zijn nog andere kapers op de kust!

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor diegenen die niet bekend zijn met de Emmy Awards, leggen we de competitie graag nog even uit. De Emmy Awards zijn voor televisiereeksen wat de Oscars zijn voor films: zeer belangrijke en prestigieuze Amerikaanse prijzen. 

De jaar wordt alweer de 73e editie georganiseerd en dat op 19 september in Los Angeles. De organisatoren kondigden aan dat er opnieuw een beperkt publiek aanwezig zal zijn in plaats van de bomvolle zalen van weleer. Dat is een groot verschil met vorig jaar. Toen werd de ceremonie uitgezonden vanuit een lege theaterzaal en mochten de winnaars hun beeldjes voor een keer thuis in ontvangst nemen. Tijdens deze sombere editie werd natuurlijk ook stilgestaan bij de talloze stilgelegde producties door de wereldwijde pandemie. 

Enkele series maken dit jaar heel wat kans om in de prijzen te vallen. We kijken dan vooral richting ‘The Crown’ en ‘The Mandalorian’. Deze series werden elk vierentwintig keer genomineerd, waaronder in de categorie voor ‘beste dramaserie’. De dystopische serie ‘The Handmaid's Tale’ werd eenentwintig keer genomineerd. Het eerste seizoen van de komische reeks ‘Ted Lasso’ werd maar liefst twintig keer genomineerd voor een Emmy Award.

Eindelijk prijs?

Voor de cast en crew van ‘The Crown’ wordt dit het vierde jaar op rij dat ze op de tanden moeten bijten. Zowel in 2017, 2018 en 2020 werden ze genomineerd in de categorie ‘beste dramaserie’, maar grepen ze naast de prijzen. Dit jaar is het weer zover en zullen acteurs Emma Corrin, Josh O’Connor en Olivia Colman de spanning moeten verbijten in de hoop dat ze zo’n prestigieus Emmy-beeldje naar huis mogen meenemen. Spanning zal er zijn, in overvloed zelfs. ‘The Crown’ neemt het immers op tegen kleppers zoals ‘The Mandalorian’, ‘The Handmaid's Tale’ en het populaire ‘Bridgerton’.

De spanning zal het meest te snijden zijn bij de teams van superheldenserie ‘WandaVision’, ‘The Lady’s Game’, ‘Mare of Easttown’ en ‘I May Destroy You’. Elk van deze series werd genomineerd in de categorie van kortstondige producties en niemand weet wie daar met de Emmy Awards zal gaan lopen. 

Ontdek ‘The Crown’, ‘Bridgerton’ en ‘The Queen's Gambit’ op Netflix. Meer info over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Maar ook 'The Mandalorian' en 'Wandavision' van Disney+, zijn beschikbaar via de tv-optie 'All Stars' of 'All Stars & Sports' van Proximus Pickx, die een jaar lang zonder extra kosten toegang geeft tot de streamingdienst. De algemene voorwaarden van Disney+ zijn van toepassing.

 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top