De beste Franse series en films om de Franse nationale feestdag te vieren

Series | Op 14 juli is het de nationale feestdag in Frankrijk. Op deze speciale dag zet Proximus Pickx enkele van de beste films en series van onze zuiderburen in de picture. Sommige films zorgden voor de doorbraak van enkele grote Franse filmsterren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Qu’est-ce qu’on a encore fait au bon Dieu?/Bad Weddings 2

Deze hilarische Franse komedie is uiteraard geen onbekende voor de filmfanaten onder jullie. Netflix besloot een paar weken geleden om de tweede film omtrent de familie Verneuil uit te brengen. De vier dochters zijn nu allemaal getrouwd met Fransen van Algerijnse, Chinese, Israëlische en Ivoriaanse afkomst.

Voor Marie en Claude, briljant vertolkt door Chantal Lauby en Christian Clavier, wordt hun nachtmerrie werkelijkheid wanneer de dochters aankondigen dat ze van plan zijn om Frankrijk te verlaten om in de landen van herkomst van hun echtgenoten te gaan wonen. Het koppel gaat vanaf dan proberen om er alles aan te doen om hen in Frankrijk te laten blijven. Zij beschouwen dat land immers als het mooiste ter wereld. De voorbereidingen voor een derde film zijn ondertussen ook al gestart.

Ontdek 'Qu’est-ce qu’on a encore fait au bon Dieu?' vanaf nu op Netflix. Meer info over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

La Boum

Het was in 1980 dat ‘La Boum’ voor het eerst op het scherm verscheen, met daarin onder meer Sophie Marceau. Ze was toen pas 14 jaar oud. Het jonge meisje, verscheurd tussen de relatieproblemen van haar ouders en de ups en downs van haar middelbare schoolleven, denkt maar aan één ding: deelnemen aan haar eerste feestje.

Ontdek naast de piepjonge Sophie Marceau, die haar debuut maakte op het grote scherm, ook de humor en het talent van Claude Brasseur in de rol van haar vader. Opvallend weetje: bijna 30 jaar later speelde Sophie Marceau mee in de film ‘Lol’. Daarin speelde ze een moeder die conflicten heeft met haar dochter. Een vertolking die gelijkaardig is aan de rol die ze drie decennia eerder in 'La Boum' speelde.

'La Boum' is weer te zien op Amazon Prime. Meer info over Amazon Prime, beschikbaar op Proximus.

Plan Coeur/ The Hook Up Plan

Het is zonder twijfel een van de series die de afgelopen maanden populair was op Netflix. In 'Plan coeur' kom je als kijker terecht bij een opvallend groepje vriendinnen in Parijs. Wanneer Emilie en Charlotte beseffen dat hun vriendin Elsa haar ex niet kan vergeten, besluiten de twee vrienden Jules - een escorte - in te huren om haar alles te laten vergeten.

Er is echter één probleem: het loopt uit de hand wanneer Jules verliefd wordt op Elsa en dat zij achter het plan van haar vrienden komt. Met deze serie zal je zeker je lachspieren trainen omtrent de heerlijke Franse humor.

Ontdek ‘Plan Coeur?' vanaf nu op Netflix. Meer info over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Garçon chiffon/ My Best Part

Het is één van de Franse films waar het meest wordt van verwacht op het filmfestival van Cannes. Voor zijn eerste grote rol én eerste film kruipt Nicolas Maury in de huid van Jérémie, een dertiger die voorlopig weinig succes kent in zijn carrière. Hij slaagt er maar niet in om rollen voor het theater of films te strikken.

Zijn carrière bevindt zich op een dieptepunt, maar dat kan ook gezegd worden van zijn privéleven. Daar spelen zijn bezitterig karakter en jaloerse trekjes een grote rol in. Hij besluit als ultiem redmiddel om terug te keren naar zijn geboorteplaats Limousin, waar hij de batterijen wil opladen. Daar woont zijn moeder, gespeeld door Nathalie Baye. De film kreeg al de nodige lof voor de humor die grappig, maar ook emotioneel is.

'Garçon chiffon' is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Dix pour cent/Call my agent

In deze serie kom je terecht in Parijs, waar Andrea, Camille, Mathias en Gabriel als managers in de filmbranche actief zijn bij het agentschap ASK. In elke aflevering krijg je de verhalen te zien omtrent hun werk met de talenten van de Franse cinema zoals Jean Dujardin, Julien Doré, Gérard Lanvin, Franck Dubosc, Line Renaud, Charlotte Gainsbourg en zelfs Mimie Mathy. Je wordt ondergedompeld in een weinig bekende wereld, waar je ontdekt dat de managers voor niets terugdeinzen om hun sterren aan het werk te houden.

Ontdek ‘Dix pour cent’ vanaf nu op Netflix. Meer info over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top