In Limburg vindt woensdagochtend overleg plaats met gouverneur Jos Lantmeeters over de wateroverlast die de komende dagen verwacht wordt. Het zwaartepunt van het noodweer wordt voorlopig woensdagnamiddag verwacht, zegt Lantmeeters.
Het KMI waarschuwt voor de komende twee dagen voor overvloedige regenval over het hele land, maar vooral over de (zuid)oostelijke helft van België. Voor de ganse episode verwacht het KMI in Limburg een accumulatie van de grootorde 60-130 mm. In Limburg geldt daarom code oranje van dinsdagavond tot woensdagavond.
"Er is momenteel geen formeel overleg, maar het gebeurt wel informeel en via telefoon. We gaan eerst gemeentelijk kijken wat er aan de hand is", zegt de gouverneur. "We gaan er wel van uit dat we noodweer krijgen. Op dit ogenblik wordt alles in gereedheid gebracht."
Woensdagochtend volgt dan provinciaal overleg. "Het zwaartepunt wordt woensdagnamiddag verwacht, maar we kunnen in de voormiddag pas zeggen waar het het meeste zou regenen", aldus Lantmeeters. "We gaan na het overleg communiceren, want we willen de mensen duidelijk maken waar men miserie kan verwachten."