Jasper Stuvyen toonde zich dinsdag opnieuw aanvalslustig in de 16e etappe van de Ronde van Frankrijk. Maar zijn poging strandde en dus finishte hij in de grupetto, als 116e, op 17:56 van de Oostenrijkse winnaar Patrick Konrad. "Ik heb het nog eens geprobeerd."
De etappe vanuit Andorra naar Saint-Gaudens begon met een kilometerslange afdaling. Wegrijden was niet simpel. Kasper Asgreen deed het met verve. Stuyven trok in de tegenaanval met Casper Pedersen, maar die poging strandde. "Toen ik werd gegrepen aan de voet van de klim heb ik even serieus afgezien", gaf de Leuvenaar na afloop toe. "Ik kon nog amper de grupetto volgen. Maar ik klampte aan en zette door. Ik heb het geprobeerd, ik was nog eens in de aanval. Het lukte niet. Dat is gokken en verliezen, dat is koers en het lukte vandaag niet. Als je niets doet, heb je al zeker lege handen op het eind."

Woensdag en donderdag wachten nog twee zware bergritten met aankomst bergop, vrijdag staat er een rit gepland die in principe voor de sprinters is. Zaterdag volgt een tijdrit, zondag is er het sprintersbal in Parijs. "Inderdaad, veel kansen zijn er niet meer. Iedereen zal het wellicht vrijdag proberen, maar de sprintersploegen zullen dan waarschijnlijk het laatste woord hebben. We zien wel. Behalve dat eerste uur heb ik het lastig gehad, maar voor de rest voel ik me nog redelijk goed", besloot Stuyven.