Belgian League: ION Squad mag een kruis maken over de play-offs

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het minste wat we kunnen zeggen, is dat deze voorlaatste dag van het reguliere seizoen in de Summer Split de toeschouwers heel wat vuurwerk heeft bezorgd. De inzet was hoog, het spelniveau idem dito. De mix was precies goed en zorgde voor een aantal hard bevochten League of Legends-wedstrijden zoals we ze graag hebben. Hier is een verslag van de wedstrijden van de avond.

Gisteravond ging de voorlaatste dag van de Belgian League door en de inzet was hoog! Door de kleine verschillen in het klassement moesten de onderste teams presteren om in de race te blijven, denk maar aan ION SQUAD, Team 7AM en Starlan Gaming Club. De eerste twee speelden elk twee wedstrijden, een uitgelezen kans om de rangschikking om te gooien.

In de eerste wedstrijd nam KVM het op tegen Team 7AM, dat dringend een overwinning nodig had. KVM begon de vijandelijkheden vrij vroeg in de wedstrijd. Vanaf de eerste minuut toonden de Mechelaars zich een bedreiging in de jungle van de tegenstander, waardoor Urban, de jungler van het team, in de perfecte situatie zat om het spel te beïnvloeden en een aanhoudend ritme op te leggen. Een ritme dat de 7AM's moeilijk vol konden houden. Na 10 minuten spelen lagen de 7AM's al bijna 5000 gold achter. Maar 7AM gaf zich niet gewonnen en gooide alles in de strijd, vooral met een roof van de Baron Nashor via de Bulgaarse jungler Kasapina!

Helaas voor het team, en ondanks de grote fouten van de Mechelaars aan het einde van de wedstrijd, is het KVM dat de nexus neerhaalde en zo zijn plaats in de play-offs nog wat meer bevestigde!

In de tweede wedstrijd kwam ION SQUAD met wat druk op de schouders naar de Rift. De spelers wisten dat een nederlaag tegen KRC hun lot in de handen van de andere teams zou leggen, een situatie die in dit stadium van de competitie ten koste van alles vermeden moest worden. ION bracht een agressieve early game en hield zich staande tegen een team dat velen als de favoriet zagen. Maar ze maakten ook een aantal fouten, waardoor KRC overeind kon blijven.

En door die fouten kwamen de mannen van Genk beetje bij beetje terug, tot ze de teamfights volledig onder controle kregen. Dankzij de flanks (aanvallen langs de kant; red.) van Noob kon KRC de controle over de wedstrijd nemen en zo de tweede helft van de avond winnen.

Het 7AM-team kwam vervolgens met veel grinta naar de Rift voor zijn tweede wedstrijd van de avond tegen Sector One. Vanaf de eerste seconden, en ondanks de discipline waar ze bekend om staan, werden de vossen verrast door het ritme dat 7AM had opgelegd. Gelukkig voor hen konden ze door de bijna foutloze farming van hun toplaner Zhergoth een voorsprong pakken in mid-game. Maar het probleem wanneer één speler van het team alle kracht van het team bezit, is dat zodra die geveld is, de teamgenoten vaak in een ingewikkelde situatie terechtkomen. En dat hadden de 7AM's goed begrepen. Na het grootste deel van de wedstrijd op achterstand te hebben gestaan, slaagden ze erin het goudniveau weer op gelijke hoogte te brengen.

De teams beukten in op elkaar, waardoor het duel erg spannend werd. Terwijl velen zouden hebben gewed op een overwinning van Sector One, was het Team 7AM dat afrondde wat het begonnen was. De overwinning geeft de spelers weer wat lucht en zorgt ervoor dat ze in de race richting play-offs blijven.

In de laatste wedstrijd van de avond was de inzet enorm hoog voor beide teams. Zowel ION SQUAD als Starlan Gaming Club moest winnen om in de kwalificatierace te blijven. En het lijkt erop dat 12 juli niet de dag was van ION SQUAD. Hoewel het duel fel betwist bleef, is het uiteindelijk Starlan Gaming Club dat het haalde dankzij de kracht van hun carrys, Amazing en PTS.

Klassement:

Hoewel ION SQUAD door de nederlaag definitief uit de play-offrace ligt, is alles nog mogelijk, zowel onderaan als bovenaan de ranglijst. Sector One, KVM Esports, en KRC Genk Esports hebben zich allemaal gekwalificeerd, maar de wens om op de hoogst mogelijke trede te eindigen blijft. Terwijl Team 7AM en Starlan op de laatste speeldag zullen strijden voor het laatste ticket, richt KRC zijn ogen op de tweede plek in de competitie, momenteel in handen van KVM Esports. Een groot aantal scenario's ligt op tafel voor de slotspeeldag van de Summer Split in de Belgian League. Om er zeker van te zijn dat je niets mist, nodigen we je uit om ons te vergezellen op onze officiële livestream, net als op onze sociale media. We zien elkaar komende maandag vanaf 18u50 voor de laatste officiële speeldag van de reguliere competitie!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top