De organisatie CLG, in grote moeilijkheden sinds het begin van het 2021 LCS-seizoen, heeft een video gepost van een privémeeting tussen de spelers en algemeen manager Daniel “Tafotinkts” Lee, die waarschijnlijke veranderingen in het team aankondigt. De video viel duidelijk niet in de smaak bij de community, die dat op sociale media duidelijk liet weten.

De organisatie Counter Logic Gaming beleeft moeilijke tijden in League of Legends. In de LCS, het Noord-Amerikaanse kampioenschap, heeft de organisatie al twee jaar moeite om het niveau te volgen en het begin van de split lijkt niet op veel beterschap te wijzen.

CLG staat momenteel op de laatste plaats met de Golden Guardians. Dit seizoen won het team tot nu toe 10 keer en moest het 26 keer de overwinning aan zijn tegenstander laten. Het team is nog steeds in de running voor het LCS Championship, een toernooi dat de play-offs vervangt en de Noord-Amerikaanse vertegenwoordigers voor de Worlds 2021 zal bepalen, maar de kansen om zich te kwalificeren nemen natuurlijk af naarmate het aantal nederlagen oploopt.

Terwijl de ploeg twee extra nederlagen moest incasseren op dag zes van de Summer Split wilde het social media team de fans een blik achter de schermen van de ploeg gunnen. De organisatie plaatste op haar accounts een videoclip van een ontmoeting tussen de spelers en de staf, enkele momenten na het laatste verlies van de ploeg.

In de video vertelt teammanager Daniel “Tafotinkts” Lee zijn spelers dat het weleens een van de laatste keren kon zijn dat het team, zoals zij het kennen, samen actief is en hij benadrukt het gebrek aan progressie van het team. De ondertoon is duidelijk: binnen het team worden grote veranderingen overwogen. Recht tegenover hem zitten teleurgestelde spelers, getroffen door hun zoveelste nederlaag.

Veel fans wijzen op de vernederende kant van de video en worden gesteund door enkele leden van het team, zoals jungler Mads “Broxah” Brock-Pedersen, die een zeer expliciete tweet de wereld instuurde.

Naast de reactie van de fans veroorzaakte de publicatie van de video ook ophef onder de professionals in het veld. G2 Esports-coach Fabian “GrabbZ” Lohmann reageerde door te zeggen dat het onmogelijk is om ermee te lachen en dat het tonen van dit soort content gewoon ongepast was. CLG verwijderde de video snel en plaatste tegelijkertijd een verontschuldigende tweet, maar het kwaad was al geschied.

© Counter Logic Gaming

Een slechte buzz dus die op een ongepast moment komt voor Counter Logic, dat vrij snel orde op zaken zal moeten stellen om te hopen op kwalificatie voor het LCS Championship aan het eind van het seizoen.

Copyright afbeelding: Counter Logic Gaming