Nu het transferverbod alweer opgeheven is, probeert Exelsior Moeskroen zo snel mogelijk een competitieve kern samen te stellen voor haar eerste seizoen in 1B. De Henegouwers mikken daarbij kennelijk op ervaren JPL-spelers.
Na Christophe Diandy (30 jaar en meer dan 250 wedstrijden in 1A) gaat ook Clement Tainmont aan de slag op Le Cannonier. De 35-jarige Fransman was de voorbije weken al op proef bij Moeskroen en kon in die tijd coach Enzo Scifo overtuigen om hem opnieuw voetballer te maken. Tainmont zat namelijk al een jaar zonder club nadat zijn contract bij KV Mechelen afliep in de zomer van 2020.

Tainmont bevestigde op zijn officiële Twitterpagina al dat hij opnieuw 'CT7' zou worden, maar dat zijn fans nog even geduld moeten hebben vooraleer er een officiële aankondiging komt. Dat die aankondiging van Excelsior Moeskroen moet komen, staat evenwel buiten kijf.


De middenvelder heeft meer dan 120 JPL-wedstrijden in de benen bij KV Mechelen en Sporting Charleroi en brengt ook wat extra 1B-ervaring naar Moeskroen. Tainmont speelde namelijk al voor KVM toen de club haar kampioenenjaar beleefde in 1B. De middenvelder was zelfs de grote held in de finale tegen Beerschot door (als invaller) de winninggoal te scoren.

Ook Parfait Mandanda (ex-Charleroi) lonkt naar een contract. De 31-jarige goalie traint al even mee bij Moeskroen en hoopt dat hij in het nieuwe seizoen de concurrentie aan mag gaan met Nick Gillekens.

UPDATE

Inmiddels bevestigde Moeskroen de transfer ook via de officiële kanalen.