Lees hier alles over het Olympisch aanbod van Proximus Pickx

De Olympische Zomerspelen van 2020 zijn een jaar uitgesteld vanwege de coronacrisis en beginnen op 23 juli. Twee weken lang vertegenwoordigen de beste atleten hun land in 33 verschillende sportdisciplines op 's werelds grootste sportcompetitie. Dit alles kan je dagelijks volgen dankzij Proximus Pickx!

We moeten nog ruim een week wachten voor de start van de Olympische Spelen, maar dit is niets vergeleken met de tijd dat onze atleten moeten wachten om mee te doen aan de 32e Olympiade. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de Olympische Spelen van 2020 zouden doorgaan van 24 juli tot 9 augustus 2020. Een zeker virus en de daaropvolgende pandemie heeft daar een stokje voor gestoken, met wereldwijde gevolgen. Vanwege een beslissing van de Japanse overheid zullen de wedstrijden van de Olympische Spelen van dit jaar grotendeels zonder toeschouwers plaatsvinden, een primeur in de Olympische geschiedenis.
 
Wat echter geen primeur is, is de organisatie van de Spelen in Tokio. In 1964 was de Japanse hoofdstad al gastheer van de Zomerspelen. Voor de Japanse natie was de toekenning van de Spelen in 1964 een daad van grote betekenis. In 1940 werd Tokio al eens uitgekozen als gaststad van de Olympische Spelen, maar die Olympiade ging niet door omdat het Japanse keizerrijk tijdens de Tweede Wereldoorlog aan de zijde van nazi-Duitsland vocht. 
 
120 Belgische atleten
 
Atleten uit 33 verschillende disciplines (met de terugkeer van honkbal/softbal en de komst van karate, rotsklimmen, surfen en skateboarden) zullen voornamelijk in het Olympisch Stadion van Tokio wedijveren om een medaille. Het indrukwekkende gebouw is neergezet op de locatie van het oude stadion, dat gebouwd werd voor de Olympische Spelen van 1964. Het nieuwe stadion is speciaal ontworpen om de hoge temperaturen te weerstaan die deze zomer in Tokio worden verwacht.
 
De atleten van Team Belgium zullen ongetwijfeld aan de hitte moeten wennen. In het land van de rijzende zon zullen onze landgenoten met 122 zijn. Sinds de Spelen van Helsinki in 1952 hebben er nog nooit zoveel Belgen in een keer aan de Olympische Spelen meegedaan. Onder de belangrijkste kanshebbers voor een medaille zien we onder meer Nafi Thiam, Wout van Aert, Remco Evenepoel, Nina Derwael, Elise Mertens, Cynthia Bolingo, Matthias Casse en Jolien D'Hoore. Ook de broers en zussen Borlée (atletiek), de Red Lions (hockey) en de Belgian Cats (basketbal) zullen ongetwijfeld hoge ogen gooien.
 
Fietsen vanaf dag 2
 
Proximus Pickx heeft alles op alles gezet om jou de olympische prestaties vanop de eerste rij te laten beleven. Op Pickx.be, op televisie en in de Pickx-app kan je het dagelijkse nieuws van Team Belgium in Tokio volgen, het dagprogramma verkennen en natuurlijk de prestaties van onze atleten live volgen. In onze artikels over de Olympische Spelen kom je alles te weten over de Belgische atleten die je graag volgt en kan je historische en markante momenten uit de geschiedenis van de Spelen herbeleven.
 
Grote wedstrijden zoals de wielerevenementen op 24, 25 en 28 juli, de tennisfinale (31 juli en 1 augustus), het herenhockey (5 augustus), het voetbal (6 augustus), de 4x400m heren (7 augustus), de 100m (1 augustus) en de legendarische marathon (7 augustus) kan je live bekijken op televisie via Sporza, Eurosport en La Une.
 
Wie na de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen nog zin heeft in meer sportieve prestaties, kan na 8 augustus Proximus Pickx blijven volgen. Ook de Paralympische Spelen, die van 24 augustus tot 5 september in Tokio worden gehouden, kan je volgen op Proximus Pickx.
 
Volg de Olympische Spelen in Tokio van 23 juli tot 8 augustus op Pickx.be, Sporza en Eurosport. 

Nieuws

Bekijk alles
Top