Stefano Pinna kwam niet verder dan de tweede ronde in de Europese play-offs (PS4) van de FIFA Global Series, die de beste spelers van het oude continent naar een mondiale grote finale stuurde. Met de uitschakeling van de Belg dit weekend is onze laatste kans verkeken om een Belg de wereldtitel te zien veroveren.

De strijd was dit weekend hevig tijdens de laatste Europese kwalificatieronde van de FIFA Global Series, het mondiale circuit dat op de gelijknamige licentie wordt gespeeld. Na maanden van intensieve kwalificaties kwamen de beste 64 spelers van elk platform in het weekend bijeen om te bepalen wie van hen ons continent zou vertegenwoordigen op de FIFA eWorld Cup.

En helaas voor het Belgische publiek zal er geen vertegenwoordiger van ons landje aanwezig zijn op de mondiale finale in Londen in augustus. België heeft dit weekend zijn laatste deelnemer aan de competitie verloren, in de persoon van Stefano Pinna.

De Belg had zich geplaatst voor de regionale play-offs op Playstation 4 na een achtbaanrit. Helaas heeft zijn parcours dit weekend dezelfde vorm aangenomen. Stefano kende een slechte start en verloor zijn eerste twee wedstrijden in het Zwitsers systeem. De jonge speler kwam daarna wel op dreef en won zijn volgende drie partijen. Zo kwalificeerde Stefano zich op het nippertje voor de volgende ronde.

Maar Stefano struikelde nadien over de Portugees NEAT. Hij moest de overwinning aan zijn tegenstander laten met een totaalscore van 4-2. Daardoor had hij nog maar één kans om zich te kwalificeren: geleidelijk opklimmen via de loser bracket. Het begin van zijn comeback verliep goed, met een overwinning tegen ByDani9 in de eerste ronde. Maar het avontuur was van korte duur, want onze landgenoot verloor vervolgens van de Deen Arrow van Tricked Esports. Een triest einde voor Stefano, maar zijn optreden was de moeite waard.

Uiteindelijk was het de Fransman Fouma die met de titel op het PS4-circuit en de bijbehorende gelprijs van $100.000 aan de haal ging. Op de Xbox pakte de Nederlander Levy Frederique de eindwinst. Ook hij kreeg een cheque van $100.000 overhandigd.

Copyright afbeelding: EA Sports