Er is veel gebeurd sinds de aankondiging van de Brussels FIFA Summer Cup, georganiseerd door de European Esports Organisation (EGO). Na verschillende kwalificatierondes, die doorgingen van 13 juni tot 7 juli, vond op 10 juli de grote finale plaats. Met in totaal 16 deelnemers: 12 Belgen, 4 Fransen en 2 Nederlanders. Hier volgt een samenvatting van de competitie!

 

Na acht intensieve kwalificatierondes werden 16 finalisten gekozen om deel te nemen aan de finale van de Brussels FIFA Summer Cup.

De laatste maanden waren de offline toernooien een zeldzaamheid, maar de finale van dit toernooi werd gehouden in het Lotto Park, het stadion van de Royal Sporting Club Anderlecht. En de finale was toegankelijk voor het grote publiek. De fans konden een hele dag genieten van animaties, waaronder racesimulators en verschillende spelstations waar ze licenties zoals NBA 2K & FIFA 21 konden uitproberen.

Laten we ons nu concentreren op de regels die werden opgelegd aan de competitiedeelnemers. De 16 spelers werden onderverdeeld in 4 groepen van 4 spelers. De groepswedstrijden gingen door in BO1 en de top 2 van elke groep kwalificeerde zich voor de final bracket, in een boom met enkele eliminatie.

Een bekende winnaar

In groep A kwamen we de Fransen Madriilenoo7 en Ilian en de Belgen Matthax en Zinofutt tegen. De jonge Fransman van het Slide Esport-team won deze eerste fase met scores van 1-0, 2-1 en 3-0.

In groep B zaten NB, de Belg Elias ‘ZayroR’ Bray van het team netgenesports en vertegenwoordiger in de Proximus ePro League, de Belg The_red28 en de Nederlander Alpha. NB won de groep, ZayroR eindigde op de tweede plaats.

In groep C, de jonge Dennis van Beek van het Duitse team ecvesports, de Belgen Zak Bentato en Optimum van Team Apero en de Nederlander Levi33. Dennis eindigde als eerste in de groep met 2 overwinningen en een gelijkspel, Zak Bentato pakte de tweede plaats met 2 overwinningen en een nederlaag. Zak begon niet als favoriet in de groep, maar hij liet zien dat hij zijn plaats verdiende in de verdere fases van het toernooi!

In groep D speelden de Belgen Emino Mercy en Moha en de Fransen Nada en Zynia van BMS ESPORTS! Met zijn perfecte rapport eindigde Zynia bovenaan, terwijl Emino Mercy de tweede plaats veroverde.

De halve finales waren als volgt: Dennis tegen Ilian en Zak Bentato tegen Madriilenoo7. Zak Bentato won zijn partij tegen Madriilenoo7, die door slaaptekort niet helder en geconcentreerd was, en Dennis won van Ilian.

In de finale nam Dennis het dus op tegen Zak. Na 90 minuten was de stand gelijk en dus kregen we verlengingen! Daarin haalde de esportsspeler van RSC Anderlecht de trekker over en bewees Zak eens te meer dat hij tot de top van de Belgische e-voetbalwereld behoort!

Copyright afbeelding: RSCA