Saartje verwelkomt deze week Giovanni Kemper en Koen Crucke!

In het praatprogramma ‘Saartje’ ontvangt Saartje Vandendriessche deze week danser, zanger en acteur Giovanni Kemper en zijn iets oudere evenknie Koen Crucke. Beide heren zijn showbizzfiguren die geen schrik hebben om zichzelf helemaal bloot te geven voor de camera. Het belooft dus opnieuw een boeiende aflevering te worden! 

 

Het concept van 'Saartje' is uniek én veelbelovend. Er zijn telkens twee gasten aanwezig zijn in de talkshow. Met iedere gast wordt er een kwartier gesproken. Saartje weet niet over wat het onderwerp gaat en om de drie minuten zal er een klok afgaan, waarna er een nieuw trefwoord wordt aangegeven. Het is in die richting dat het gesprek zal gaan. De tweede gast krijgt ook trefwoorden, maar één trefwoord hebben de twee gasten gemeenschappelijk. In het derde en laatste gesprek zullen ze gezamenlijk over dat thema verder praten. 'Saartje' duurt 50 minuten. Deze week passeren Giovanni Kemper en Koen Crucke de revue.

 

Giovanni Kemper

Vlaanderen leerde Giovanni Kemper kennen tijdens het dansprogramma ‘So You Think You Can Dance’ in 2013. In dat programma danste de Nederlander met sprekend gemak de chachacha, de rumba, paso doble en de jive. Hij leerde deze danspasjes kennen tijdens zijn opleiding aan het Lucia Marthas Institute for Performing Arts in Amsterdam en we vermoeden dat hij daarom mooi op de vierde plaats eindigde. 

In 2015 schitterde Giovanni in de Studio 100-serie ‘De Nachtwacht’ waarin hij weerwolf Wilko speelde en ook bij de KetnetBand is hij een graag geziene gast. In 2018 kreeg hij een droomrol aangeboden in de Nederlandse hitserie ‘Goede tijden, slechte tijden’.

Toch waren nog niet alle dromen van Kemper uitgekomen. De man zingt doodgraag en probeert de laatste tijd als zanger door te breken. Hij bracht in 2019 zijn allereerste single uit, genaamd ‘Bitterzoet’. Een jaar later nam hij deel aan het VTM-programma ‘The Masked Singer’. Hierin eindigde Kemper als tweede en zette hij zich wederom op de muzikale kaart.

Koen Crucke

De wereld van de showbizz moet je Koen Crucke niet meer leren kennen. De man zong in de Opera van Gent, de Opera van Vlaanderen, de Vlaamse Opera als tenorstem in de diverse operagezelschappen. Ook het buitenland is hem niet vreemd: Crucke zakte regelmatig af naar Duitsland waar hij zelfs een prijs won voor zijn prestatie in een Beethoven-stuk.

Ook bij de openbare omroep werd hij een graag geziene gast. Crucke kreeg eigen radioprogramma’s zoals ‘Tijd voor Koen’ en ‘Serenade’ en trad regelmatig op in andere shows. Zijn doorbraak bij het grote publiek kwam in 1990. Toen speelde Koen Crucke voor de rol van kapper Albert Vermeersch, beter bekend als “Albertoo”, in ‘Samson en Gert’. In 2006 zette Crucke een stap opzij bij Samson. Hij wou iets meer vrije tijd hebben en werkte tot 2008 als losse medewerker aan de show. In 2008 deed hij weer voltijds mee. Tot op de dag van vandaag speelt Koen Crucke nog mee in talrijke theatershows.

Ontdek wat deze twee televisiefiguren met elkaar verbindt in 'Saartje' op 15 juli om 22u en op 16 juli om 19u30 op Pickx+ (zender 13) op je TV. Woon je in Brussel en heb je een Nederlandstalig tv-pakket van Proximus? Dan vind je Pickx+ terug op zender 263! 

Meer weten over de gloednieuwe zender Pickx+ en hoe je ‘Saartje’ en andere exclusieve programma’s als Proximus TV-klant kan bekijken? Lees hier meer.

Kom hier meer te weten over 'Saartje' en haar wekelijkse gasten!
Saartje verwelkomt Veerle Dobbelaere en Xavier Taveirne
Deze gasten worden verwelkomd in de studio van ‘Saartje’
Saartje Vandendriessche voelt zich goed als gastvrouw van ‘Saartje’: “Leuk, maar spannend”
Week van LGBTQ in de eerste aflevering van 'Saartje'
Deze week in ‘Saartje’: Alex Agnew en Margriet Hermans
Moora Vander Veken en Nic Balthazar op de sofa van ‘Saartje’ 
Kunstenares Saskia De Coster en politica Zuhal Demir deze week in ‘Saartje’

Films

Bekijk alles
Top