De Spanjaard Pedri is door de Europese Voetbalconfederatie UEFA verkozen tot beste jonge speler van EURO 2020, zo maakte de UEFA vandaag bekend.
De achttienjarige aanvallende middenvelder van FC Barcelona had voor de start van het EK slechts vier caps op de teller staan, maar had in alle wedstrijden van Spanje op EURO 2020 een basisplaats. Hij miste slechts één minuut, toen hij in de kwartfinales in de slotfase van de verlengingen tegen Zwitserland van het veld werd gehaald. 

Uiteindelijk sneuvelde La Roja in de halve finales tegen de latere winnaar Italië. In dat duel kwamen 65 van zijn 66 passes aan. Daarmee waren alle technische analisten van de UEFA, onder wie Fabio Capello, Robbie Keane en David Moyes, het eens dat de trofee naar Pedri moest gaan. Op de erelijst is hij de opvolger van de Portugees Renato Sanches.

"Wat Pedri op dit toernooi heeft gedaan, op achttienjarige leeftijd, heeft nooit eerder iemand voorgedaan", vertelt bondscoach Luis Enrique. "Zelfs Andrés Iniesta is daar nooit in geslaagd. Het is ongelooflijk en uniek."