De Milwaukee Bucks haalden hun gram in game 3 (120-100 zege) en blazen zo de NBA Finals nieuw leven in. Woensdagnacht krijgen ze in eigen huis de kans om de stand op 2-2 te brengen tegen Phoenix Suns.

Phoenix Suns, onder impuls van een herboren spelverdeler Chris Paul (36), begon verschroeiend aan deze finalereeks. Na twee thuisduels in Arizona stond het dan ook 2-0 voor de ploeg van coach Monty Williams. Sommige analisten hielden al rekening met een zogeheten sweep: een 4-0 voor Suns om zo een eerste NBA-titel uit de clubgeschiedenis binnen te halen.

Maar dat was buiten 'The Greek Freak' gerekend. Giannis Antetokounmpo (foto), tweevoudig MVP van de competitie (2019/2020), miste een deel van de Conference Finals tegen Atlanta door een knieblessure, maar was zondag weer de grote man in de 120-100 overwinning van de Bucks in wat hun eerste finalewedstrijd op eigen terrein was sinds 1974. De Griekse alleskunner was goed voor 41 punten, 13 rebounds en 6 assists. Een tweede wedstrijd op rij waarin hij minstens 40 punten maakt, want ook in game 2 toonde Giannis zich efficiënt, alleen leverde dat op het veld van Phoenix nog geen zege op.

Voor de vierde wedstrijd in deze finalereeks blijft het hele NBA-circus in het Fiserv Forum in Milwaukee. Het wordt vooral uitkijken naar de reactie van de Suns en met name naar Devon Booker, die het in de wedstrijd van zondag helemaal liet afweten met amper 10 punten (3 op 14 pogingen geslaagd).

Als Milwaukee er woensdagnacht in slaagt ook zijn tweede thuiswedstrijd te winnen gaan deze Finals sowieso naar zes wedstrijden, wie het eerst vier wedstrijden wint, is de nieuwe NBA-kampioen.
 
De NBA-finale is integraal te volgens op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de optie All Sports van Proximus.
 
Resterende programma in deze Finals: 

Donderdag 15 juli: Milwaukee Bucks – Phoenix Suns
Zondag 18 juli: Phoenix Suns - Milwaukee Bucks
Woensdag 21 juli: Milwaukee Bucks – Phoenix Suns
Vrijdag 23 juli: Phoenix Suns - Milwaukee Bucks