Wint landgenoot Siméon twee manches op rij? En we kijken uit naar Monza!

Ben je het voetbal, tennis of wielrennen een beetje moe? Kijk dan deze week naar alles wat motorsport te bieden heeft. Je hebt immers geluk: het seizoen is nog maar pas begonnen en er staan tal iconische wedstrijden op het programma met enkele bekende koppen in een hoofdrol.

 

Wint landgenoot Xavier Siméon opnieuw in Portugal?

Het motorcircus van het FIM Endurance World Championship strijkt op 17 juli neer in Estoril, Portugal voor de tweede manche van het seizoen. De eerste manche werd gereden tijdens de 24 uur van Le Mans en gewonnen door het Frans-Japanse motorteam Yoshimura SERT Motul waar onze landgenoot Xavier Siméon deel van uitmaakt. Siméon, een Brusselse motard werd dankzij zijn overwinning op Le Mans pas de derde Belgische renner die dat ooit voor elkaar kreeg.

De tweede manche van het FIM Motorcycle Endurance World Championship in Estoril wordt zaterdag 17 juli uitgezonden op Eurosport 2, vanaf 9u15.


Monza, een voorproevertje met het oog op Le Mans!

De belangrijkste race in het wereldkampioenschap Endurance (WEC) is en blijft de 24 uur van Le Mans dat op 21 en 22 augustus 2021 doorgaat. Dat wil echter niet zeggen dat de autocoureurs hun best niet zullen doen om de eerstvolgende manche in het Italiaanse Monza te winnen. Gedurende zes uur zullen onder andere Sébastien Buemi, Kazuki Nakajima en Brendon Hartley een vervolg proberen te breien aan hun uiterst succesvolle seizoensstart. 

Volg de ‘Zes uur van Monza’ zondag 18 juli om 11u45 op Eurosport 2. 


Nieuws

Bekijk alles
Top