Club Brugge wint supercup na ongezien spektakelstuk tegen Anderlecht

Sport | RSC Anderlecht en Club Brugge zijn al sinds jaar en dag rivalen. Vorig seizoen pakte Club Brugge de titel op het veld van zijn eeuwige rivaal. In 1991 wist blauw-zwart in het hol van de leeuw de Belgische supercup te winnen.

Anderlecht won in 1991 de landstitel en Club Brugge was in het seizoen 1990/1991 de bekerwinnaar. Traditiegetrouw openen de landskampioen en de bekerwinnaar met de Belgische supercup het nieuwe seizoen. In het toenmalige Constant Vanden Stockstadion, enkele jaren geleden omgedoopt tot het Lotto Park, namen Anderlecht en Club Brugge het toen tegen elkaar op.

Het regende doelpunten

Het werd een waar spektakelstuk. Club Brugge opende bijzonder sterk en Laszlo Disztl wist na amper vijf minuten de score te openen. Plots kregen we een spektakelstuk van jewelste te zien. Marc Degryse scoorde in de 26ste minuut de gelijkmaker en Luc Nilis zorgde een minuut later voor de 2-1. Club sloeg meteen toe door in de 28ste minuut via Foeke Booy de 2-2 te scoren. Drie doelpunten in amper drie minuten. Voetbal op zijn best.

Beide ploegen leken verder te gaan op hun elan en Vital Borkelmans bracht Club Brugge in de 45ste minuut weer op voorsprong: 2-3. De partij kon nog alle kanten opgaan. De fans waren de grote winnaar van dit spektakelstuk. Het bleef doelpunten regenen, want Luis Oliveira pikte in de 46ste minuut zijn doelpuntje mee: 3-3. Waar ging dit naartoe? Een 5-5 of een 6-6? De twee topclubs beslisten dat het welletjes was en na 90 minuten stond het 3-3.

Hugo Broos kent droomseizoen

Uiteindelijk moesten strafschoppen gaan beslissen wie de eerst trofee van het seizoen in de lucht mocht steken. Club Brugge zou na een echte penaltythriller met 5-6 winnen. Bij Anderlecht misten Luc Nilis, Wim Kooiman en Graeme Rutjes. Club zag enkel Lorenzo Staelens en Vital Borkelmans niet raak treffen. Club Brugge won dat jaar zijn vijfde supercup, tegen KRC Genk kan het al zijn zestiende supercup winnen. Anderlecht won er tot op heden dertien.

Die zege was voor Club Brugge een voorbode voor een fantastisch seizoen. In het seizoen 1991-1992 werden de Bruggelingen ook lanskampioen. Ze wisten Anderlecht met amper vier punten verschil af te houden. Van een fantastisch eerste seizoen gesproken voor trainer Hugo Broos!