Lewis Hamilton moet reageren op Silverstone waar de sprintraces starten

Sport | De Formule 1 beleeft een beetje een speciaal weekend tijdens de Britse Grand Prix op Silverstone. Er zal immers een alternatief kwalificatieformaat met sprintraces worden getest. Zijn deze sprints ook een kolfje naar de hand van Hamilton?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Max Verstappen lijkt op dit moment aan de top van zijn kunnen te staan, nadat hij de laatste drie races van het kampioenschap met enig gezag heeft gewonnen. Bovendien profiteerde hij van de slechte prestatie van Lewis Hamilton (4e) in de Grand Prix van Oostenrijk om een voorsprong van 32 punten te nemen in het coureurskampioenschap.

De zevenvoudig wereldkampioen heeft zijn laatste woord zeker nog niet gezegd, aangezien hij komend weekend thuis racet. De Brit won ook zes van de laatste zeven edities van de Grand Prix van Silverstone. De editie van 2021 zal anders zijn vanwege het kwalificatieformat.

Een geanimeerd weekend

F1 zal zijn nieuwe format voor de eerste keer testen op Silverstone. Het zal aanpassen worden voor de piloten. Waar de coureurs normaal gezien op vrijdag twee vrije trainingen hebben, hebben ze er nu om 15u30 nog maar één. Daarmee is de dag nog niet voorbij want rond 19u staan ze op de baan om de posities op de startgrid te bepalen voor de kwalificatie voor de sprint van zaterdag.

Op zaterdagochtend vindt de tweede vrije training plaats voorafgaand aan de befaamde nieuwe sprintraces. Deze sessie is eigenlijk een race van 100 kilometer die de volgorde op de startgrid voor de Grand Prix van zondag zal bepalen. De winnaar van deze sprintrace start zondag op de eerste plaats, de tweede op de tweede plaats… De winnaar van deze sessie krijgt ook 3 punten, de tweede krijgt er 2 en de derde krijgt er 1. Voor deze sessie krijgen de piloten ook de vrije keuze over hun banden.

Mercedes moet zich herpakken

Met het succes van Verstappen in Oostenrijk tijdens de laatste Grand Prix heeft Red Bull de laatste vijf ronden van het kampioenschap gewonnen. Het kampioenschap duurt nog lang, maar het is duidelijk dat Mercedes zich moet gaan herpakken. Anders gaan Red Bull en Verstappen stilaan wegrijden van de rest in het klassement bij de coureurs en de constructeurs.

Voor deze GP heeft Mercedes F1 wat updates aan de wagens aangekondigd. Lewis Hamilton heeft dus een kans om weer succes te boeken en zijn team het nodige het vertrouwen te geven.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top