Deze films bezorgen je thuis een campinggevoel

Films | We hebben bijna allemaal ooit wel eens gekampeerd en dat heeft ongetwijfeld voor de nodige herinneringen gezorgd. De sfeer op een camping is dan ook uniek. Proximus Pickx heeft een selectie van films gemaakt waardoor je nu al zin hebt om je tent in de tuin op te zetten!

Door Proximus

Deel dit nieuws

The Great Outdoors

Als je van plan bent om deze zomer te kamperen, is ‘The Great Outdoors’ een van de films om te bekijken zodat je al helemaal in de campingsfeer komt. Deze Amerikaanse komedie, uitgebracht in 1988, draait om het verhaal van een gezin dat besluit om voor de zomervakantie te gaan kamperen rond een prachtig bergmeer in Wisconsin. Alles gaat heel goed totdat het bezoek van een schoonbroer de rust gaat verstoren. Hij komt met zijn vrouw en kinderen en laat het gezin geen seconde met rust.

'The Great Outdoors' is een film geregisseerd door Howard Deutch met in de hoofdrollen Dan Aykroyd en John Candy.

The Parent Trap

‘The Parent Trap’ is nog steeds een klassieker van films die zich afspelen in zomerkampen. In deze ‘remake’ van de familiefilm uit 1961 zijn Hallie en Annie tweelingzussen die elkaar voor het eerst ontmoeten op een zomerkamp. De een groeide op bij haar moeder in Londen, de ander bij haar vader in Californië. Op een zomerkamp in de Verenigde Staten besluiten ze dat het hoog tijd is dat hun gescheiden ouders herenigd worden. Vervolgens ontwikkelen ze een ingenieus plan om ze samen te brengen door van plaats te wisselen.

Lindsay Lohan lanceerde haar acteercarrière helemaal met haar dubbele rol in deze film geregisseerd door Nancy Meyers.

Into the Wild

Deze film, uitgebracht in 2007, is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Christopher McCandless (Emile Hirsch) studeerde af aan de Emory University en hij besliste om al zijn bezittingen weg te geven. Hij schonk zijn spaargeld (24.000 dollar) aan liefdadigheid en verhuisde in zijn eigen tempo naar Alaska voor de kost. Hij ging er midden in de natuur leven. De man verwierp de principes van de moderne samenleving en gooide alles weg zonder zijn familieleden te waarschuwen.

Christopher McCandless heeft deze buitengewone ervaring helaas niet overleefd, wat Sean Penn ertoe bracht er een film aan te wijden. De soundtrack van Pearl Jam-frontman Eddie Vedder is nog een goede reden om deze film te zien.

'Into the Wild' is beschikbaar van 14 tot 28 juli in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de knop "On demand" of "Shop" op uw afstandsbediening of ga hier rechtstreeks naar de Proximus VOD-catalogus!

Camp Nowhere

‘Camp Nowhere’ is een kampeerfilm uit 1994. In deze komedie doen kinderen die elk jaar naar een 'saai' zomerkamp worden gestuurd er alles aan om de tijd te doden. Ze slaan de handen in elkaar en stellen zichzelf een nep zomerkamp voor en misleiden hun ouders om ze daarheen te sturen. Een kamp waar geen enkele ouder naar toe mag natuurlijk! De cast van deze door Jonathan Prince geregisseerde film bestaat uit Jonathan Jackson, Christopher Lloyd en Andrew Keegan.

The Blair Witch Project

‘The Blair Witch Project' is de film die ervoor zal zorgen dat je genoeg inspiratie hebt om horrorverhalen te vertellen op de camping. De film uit 1999 werd opgenomen als een documentaire en was een schot in de roos. 'The Blair Witch Project’ is een oude legende, die verwijst naar een groep heksen die lang geleden kinderen martelden en vermoordden. In deze film trekken drie moedige studenten de bossen van Maryland in om een documentaire te maken over 'The Blair Witch'. Alles wordt gefilmd, en dan verdwijnen ze…

'The Blair Witch Project' is een film van Daniel Myrick en Eduardo Sánchez met Heather Donahue, Joshua Leonard en Michael C. Williams op het scherm.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top